Cât de rezistent este Pixel 2, noul smartphone folosit de Google pentru a demonstra cele mai noi tehnologii Android

Deşi la exterior pare mai puţin spectaculos decât modelul XL, dispozitivul livrat de HTC reuşeşte să convingă cu finisaje de bună calitate şi o construcţie solidă, carcasa noului Pixel 2 arătând semne de slăbiciune doar la contactul cu obiecte foarte ascuţite şi aplicarea unei presiuni laterale nerezonabil de mare.

Acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5, ecranul este ferit de zgârieturi în majoritatea situaţiilor, însă rezistenţa evaluată la nivelul 5-6 pe scara Mohs impune unele precauţii atunci când mergem la plajă, contactul cu particulele abrazive de nisip putând lăsa zgârieturi fine.

Neacoperită cu sticlă, carcasa metalică nu se va fisura la contactul cu asfaltul, însă ar putea căpăta zgârieturi profunde. Menţionat în treacăt la evenimentul de lansare Pixel 2, stratul “Premium hybrid coating” promite însă o bună rezistenţă la uzură şi ascunde zgârieturile superficiale ceva mai bine decât sticla.

Testată prin îndoire, carcasa a cedat în zona compartimentului pentru cartelă SIM, unde perforaţia aplicată pentru antenă a slăbit învelişul metalic.

Construit diferit decât modelul XL, Pixel 2 a demonstrat o anduranţă rezonabilă, chiar dacă nu este cel mai rezistent smartphone de pe piaţă.

publicitate