Cât de uşor este de reparat noul Google Pixel 3a

10.05.2019
Cât de uşor este de reparat noul Google Pixel 3a

Lansate oficial şi disponibile deja pentru cumpărare, noile modele Google Pixel 3a şi 3a XL reprezintă alternativa mai puţin costisitoare pentru seria de telefoane Pixel 3. Dar o investiţie bine făcută nu se rezumă doar la achiziţia iniţială, dificultatea şi costul eventualelor reparaţii efectuate în afara garanţiei putând anula avantajele unui preţ mai mic.

Dezasamblat de specialiştii iFixit, noul model Pixel 3a obţine un scor pentru reparabilitate de 6 din 10 puncte, care deşi nu pare foarte impresionant este totuşi peste media produselor smartphone de generaţie recentă. În cazul seriei Pixel 3a, Google a optat pentru o construcţie modulară care uşurează înlocuirea componentelor. Singurul obstacol este ecranul fixat cu adeziv, care necesită extragerea cu atenţie, preferabil de către un tehnician experimentat. Odată ce a fost desprins, ecranul se arată subţire şi fără prea mult suport dedesubt, rezistenţa carcasei fiind dată în principal de şasiul metalic.

Restul componentelor pot fi extrase folosind o şurubelniţă T3 Torx întâlnită în orice kit pentru depanare telefoane. Atenţie sporită trebuie acordată colectorilor tip panglică, aceştia putând fi uşor deterioraţi în cazul manevrării incorecte. Deşi vine fixat cu adeziv, acumulatorul nu este dificil de înlăturat, înlocuirea sa fiind posibilă în orice centru pentru service telefoane mobile.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult