Caterpillar lansează oficial smartphone-urile rezistente CAT S31, S41 şi S60 în România

02.11.2017
Caterpillar lansează oficial smartphone-urile rezistente CAT S31, S41 şi S60 în România

Caterpillar, compania cunoscută în principal pentru utilaje grele şi echipamente de protecţie, a anunţat lansarea gamei sale de smartphone-uri pe piaţa din România. Pentru început, vor fi disponibile trei modele de dispozitive cu Android, fiecare dintre acestea fiind construite pentru a fi rezistente la şocuri, lichide şi alte posibile accidente. Cum era de aşteptat, telefoane Caterpilar sunt realizate din materiale neconvenţionale pentru smartphone-uri şi sunt certificate chiar şi cu rezistenţă la standarde militare (scufundare la apă sărată la adâncime mai mare).

Modelul de bază se numeşte CAT S31 şi este un model entry-level care promite rezistenţă şi autonomie extinsă. Acesta beneficiază de un display de 4,7” cu rezoluţie HD, display-ul fiind calibrat pentru a detecta automat dacă degetul este umed sau este acoperit cu o mănuşă, utilizarea fiind posibilă chiar şi în aceste condiţii. Acesta este acoperit de un panou de sticlă Corning Gorilla Glass 3 cu grosime mai mare decât întâlnim pe alte smartphone-uri (1,1 mm), această versiune a protecţiei fiind şi mult mai rezistentă la zgârieturi decât modelele mai noi.

În rest, CAT S31 beneficiază de un acumulator de 4.000 mAh, un chipset Snapdragon 210 (quad-core la 1,3 GHz), 2 GB memorie RAM şi 15 GB spaţiu de stocare, cu posibilitate de a adăuga carduri microSD de până la 128 GB. Camerele foto sunt echipate cu senzori de 8, respectiv 2 megapixeli, iar greutatea totală a dispozitivului este de 200 de grame.

Pe următoarea treaptă se află noul CAT S41, un smartphone ceva mai puternic, realizat pentru a asigura o autonomie cât mai mare. Acesta se laudă cu un acumulator de 5.000 mAh, capabil să alimenteze şi alte dispozitive, la nevoie, telefonul acţionând asemeni unei baterii portrabile. Pentru acest model, Caterpillar a optat pentru un chipset MediaTek P20, cu opt nuclee la 2,3 GHz, 3 GB memorie RAM şi un display de 5” cu rezoluţie Full HD. Acesta este acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5 şi este garantat pentru rezistenţă la apă de până la 2 m adâncime pentru 60 de minute, rezistenţă la apă sărată, la vibraţii de categoria a patra, căzături de la 1,8 metri şi temperaturi de operare de la -25 de grade Celsius, până la 50 de grade.

Camerele foto sunt echipate cu senzori de 13 megapixeli pe spate şi 8 megapixeli pe faţă, există un modul de 32 GB spaţiu de stocare intern şi slot pentru carduri microSD de până la 2 TB, modem 4G de 300 Mbps şi este compatibil chiar şi cu platforma de plăţi Android Pay de la Google (include NFC).

În cele din urmă, cei care vor un smartphone cu adevărat deosebit, pot opta pentru CAT S60, un model anunţat în urmă cu mai multă vreme, însă care este în continuare unic pe piaţă. Acesta vine cu un hardware de generaţie mai veche însă este în continuare unul dintre cele mai puternice din oferta Caterpillar. Chipset-ul ales este Snapdragon 617 de la Qualcomm, alăturat unui modul de 3 GB memorie RAM şi lângă 32 GB stocare internă. Display-ul de 4,7” cu rezoluţie HD şi acumulatorul de 3.800 mAh nu par să impresioneze, însă atuul lui S60 este evident pe partea din spate.

Acesta este primul şi momentan singurul smartphone de pe piaţă care beneficiază de o cameră cu senzor termic. Aceasta poate să măsoare temperatura obiectelor fotografiate, oferind chiar şi o ţintă care afişează temperatura în timp real, alături de câteva moduri de vizualizare colorate. S60 este de asemenea singurul din oferta Caterpillar care beneficiază de posibilitatea de scufundare de până la 5 metri adâncime, compania integrând două butoane care închid ermetic zonele unde sunt integrate microfonul şi difuzorul.

În ciuda faptului că avem de a face cu smartphone-uri care s-ar încadra cel mult în gama mid-range, rezistenţa în plus costă. S31 intră în oferta magazinelor autohtone la un preţ de aproximativ 1.500 lei, S41 va costa undeva în jurul a 2.000 lei, în timp ce S60 merge spre gama superioară de preţ de 2.750 lei (echivalentul a 600 euro). Telefoanele Caterpilar vor fi disponibile atât în magazinele de specialitate, cât şi la operatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult