Ce se ascunde în carcasa noului Xiaomi Mi Max 2 şi cât de uşor poate fi acesta reparat

08.06.2017
Ce se ascunde în carcasa noului Xiaomi Mi Max 2 şi cât de uşor poate fi acesta reparat

Contrar aşteptărilor, dispozitivele smartphone cu ecran aproape cât cel al unei tablete au succes şi chiar au trecut la o nouă generaţie.

Încadrat la gama mid-range, Xiaomi Mi Max 2 este o opţiune interesantă, mai puţin performantă decât un smartphone high-end dar în măsură să ofere experienţa folosirii unei tablete dintr-un dispozitiv care încape în buzunar.

Demontat de specialiştii în reparaţii MyFixGuide, noul phablet cu ecran Full HD de 6.44” prezintă o construcţie modulară surprinzător de accesibilă pentru intervenţii minore, cum ar fi înlocuirea ecranului sau a bateriei. Totuşi, în timp ce elementele principale – placa de bază, camera foto, ecran, acumulator, antene, etc. – sunt uşor demontabile, reparaţiile de fineţe realizate prin înlocuirea de componente pe placa electronică nu sunt deloc practice, majoritatea fiind ascunse sub scuturi metalice aplicate prin lipire.

Carcasa metalică de tip unibody este fixată cu două şuruburi la nivelul conectorului USB, respectiv adeziv pe conturul ecranului. Din păcate şasiul interior este pe suport din plastic, mai puţin rezistent dar cu avantajul de a scădea greutatea finală.

Chipset-ul ales pentru acest model este Snapdragon 626 cu procesor octa-core la 2,0 GHz, ajutat cu 4 sau 6 GB memorie RAM, respectiv 64 sau 128 GB memorie internă. Pachetul Mi Max 2 este completat de o cameră foto cu senzor de 12 MP. Camera frontală beneficiază de un senzor modest, de numai 5 MP, iar pe partea din spate (realizată în totalitate din metal), poate fi găsit şi un senzor de amprentă rotund.

Compania chineză susţine că acest model poate să redea 18 ore de materiale video la o singură încărcare cu ajutorul acumulatorului de 5.300 mAh cu încărcare rapidă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult