Ce telefoane Xperia pregăteşte Sony pentru anul 2020

19.11.2019
Ce telefoane Xperia pregăteşte Sony pentru anul 2020

Chiar dacă vânzările în continuă scădere încep să ridice probleme financiare pentru divizia Sony Mobile, producătorul a reuşit anul acesta să livreze noi revizii pentru gama de telefoane Xperia şi pare că va face acelaşi lucru şi anul viitor.

Poate cea mai importantă schimbare de anul acesta este tranziţia gamei Xperia la ecrane cu rată de aspect 21:9, cu un impact semnificativ la partea de design. Potrivit ultimelor zvonuri, Sony va continua anul viitor să dezvolte segmentul flaship lansând nu mai puţin de patru modele Xperia pentru gama high-end şi doar trei pentru segmentul mid-range.

Cele patru flagship-uri Xperia vor fi bazate pe chipsetul Snapdragon 865 şi vin cu suport 5G ca dotare standard. Pentru gama mid-range chipsetul preferat ar putea fi Snapdragon 735, care potrivit zvonurilor oferă şi el capabilităţi 5G.

Completând informaţiile circulate încă din iunie, un nou zvon menţionează un prim flagship Sony pentru anul 2020, numit Xperia 0. Acesta ar urma să aibă nu mai puţin de şase camere foto la partea din spate: un modul principal cu senzor de 48MP şi lentile cu apertură variabilă F1.2/2.4, senzor de 12MP cu acelaşi tip de lentile F1.2/2.4, modul de 20MP cu lentile F/2.4, 16 MP cu lentile F/2.4, 8 MP cu lentile F/2.4 şi un senzor de 0.5MP pentru calcularea efectelor de profunzime. Prevăzut cu conectivitate 5G, Xperia 0 ar urma să fie dezvăluit în cardul expoziţiei IFA 2020.

Succesor pentru actuala serie de telefoane compacte, Xperia 3 vine cu ecran 21:9 şi chipsetul Snapdragon 865 cu suport 5G. Principalul său element distinctiv va fi însă noul design curbat, vizibil la partea din spate. Xperia 3 va avea sistem triple-camera şi un ecran cu rezoluţie QHD.

Şi actualul model Xperia 1 va avea un succesor, numele vehiculat până acum fiind Xperia 1.1. Acesta ar urma să primească ecran 4K şi sistem quad-camera la partea din spate

Sony Xperia 5 ar putea fi relansat într-o versiune revizuită numită Xperia 5.1. Ceva mai compact decât modelul Xperia 1.1, acesta va avea ecran QHD şi acelaşi sistem quad-camera la partea din spate. Ambele modele Xperia 5.1 şi Xperia 1.1 ar urma să fie anunţate în preajma expoziţiei MWC 2020.

Păstrând schema de numerotare, Xperia 10.1 va fi succesorul lui Xperia 10, prevăzut cu conectivitate 5.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult