Cum ar arăta Nokia Lumia PureView

06.04.2012
Cum ar arăta Nokia Lumia PureView

Nokia a investit mult pentru a oferi utilizatorilor tehnologia PureView în modelul Nokia 808. Din păcate, acesta rulează o versiune de Symbian şi Nokia promovează acum masiv sistemul de operare Windows Phone. În aceste condiţii, mulţi au întrebat pe bună dreptate când vorm vedea un Nokia Lumia PureView. Finlandezii nu au dat un răspuns clar, semn că lucrurile sunt cel puţin complicate momentan. Intră în scenă imaginile de mai jos, care complică şi mai mult situaţia.

Nokia Lumia PureView - WP7 şi senzor foto de 41 MP

Îmi plac telefoanele cu capace colorate, dar modelul de faţă este foarte gros. E de înţeles că în dreptul senzorului foto, terminalul trebuie să aibă aproximativ 14 mm, la fel ca Nokia 808. Designerii au încercat să mascheze această grosime curbând ecranul şi făcând terminalul ceva mai gros şi la baza ecranului. Profilul telefonului poate că nu este atât de urât, dar per ansamblu aduce cu o jucărie. Nu cred că Microsoft va fi foarte bucuros să licenţieze Windows Phone pentru un astfel de terminal.

Nokia Lumia PureView - sperăm să fie un concept

În plus, dacă ne uităm atent la aceste randări, conceptul Nokia Lumia PureView pare mai degrabă să fie construit în jurul unui ecran alungit, specific rezoluţiei 360×640 pixeli. În specificaţiile din aceste slide-uri se regăsesc camera foto de 41 MP, ecranul HD de 4.3”, un procesor Qualcomm Krait dual core la 1,5 GHz şi un chipset grafic Adreno 320. Ele se suprapun destul de bine cu ce va oferi viitoarea generaţie de terminale WP7. Sau poate chiar Windows 8. Pe moment, sperăm ca Nokia să îmbunătăţească designul lui Lumia PureView.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News