Cum arată iPhone XI. Imagini 3D realizate pe baza planurilor oficiale

26.04.2019
Cum arată iPhone XI. Imagini 3D realizate pe baza planurilor oficiale

Ne apropiem de data la care iPhone XI ar putea intra în producţie, astfel, design-ul telefoanelor din noua gamă ar trebui să fie aproape gata. Acest lucru este confirmat în mod neoficial de faptul că există acum pe internet modele 3D în format CAD cu telefoanele, acestea fiind de obicei oferite producătorilor de accesorii pentru a realiza accesorii pentru acestea, care să fie gata în ziua lansării. Noile imagini generate pe computer sunt similare cu ceea ce am văzut în trecut, cu un sistem cu trei camere ciudat.

iPhone XI şi iPhone XI Max vor păstra dimensiunile generale ale modelelor din gama XS. Vorbim depre două modele cu notch în partea de sus, cu ecrane de 5,8 şi 6,5”, construcţie din sticlă şi poziţionare similară a butoanelor. Cele mai mari diferenţe vor putea fi observate în partea din spate, unde sistemul de camere duale face trecerea la unul triplu (sau cvadruplu?). Asemeni Samsung şi Huawei, Apple va folosi trei camere foto pe noile sale dispozitive de top, probabil apelând la un sistem similar cu o cameră wide, una ultra-wide şi una cu zoom.

Pe lângă aceste camere, zvonurile spun că iPhone XI va beneficia şi de un senzor TOF (Time of Flight), care va adăuga funcţionalitate nouă în aplicaţiile AR şi va ajuta la procesul de captură şi procesare foto. De exemplu, acesta poate oferi un timp de focalizare mult mai mic, indiferent de lumina din jur, poate calcula mai bine distanţa dintre subiect şi fundal, oferind un efect „bokeh” mai realist în fotografiile de tip portret şi poate adăuga funcţii de modificare în timp real a subiectului în clipuri video, cum am văzut pe Honor View20, de exemplu.

Citeşte şi: iPhone XI: CAD Render

Conform specificaţiilor, iPhone XI va fi puţin mai mare decât iPhone XS, în ciuda faptului că spaţiul dintre display şi rama metalică este mai mic. Avem de a face cu o înălţiome de 143,9 mm, lăţime de 71,4 mm şi grosime de 7,8 mm. În comparaţie XS măsoară 143,6 x 70,9 x 7,7 mm. Alte mici diferenţe apar deasupra butoanelor de volum, întrucât butonul pentru profilul silenţios pare acum să gliseze în sus şi în jos, nu de la stânga la dreapta, cum a fost încă de la primul iPhone din 2007.

Un alt clip prezintă două modele de iPhone XI printate 3D, cu un sistem de camere similar, însă cu display de dimensiuni diferite. iPhone XI Max pare să fie similar cu cel de anul acesta, însă în cazul modelului mai mic, acesta este listat cu display de 6,1” într-o carcasă de dimensiuni similare cu cea a lui XS. Întrucât nu este destul spaţiu în acest corp pentru a găzdui un astfel de display, vom presupune că listarea acelei diagonale este o greşeală de „tipar”.

Probabil că Apple va începe producţia cândva în cursul verii, în iunie sau iulie, moment în care vom începe să vedem imagini cu diverse componente care vor fi integrate în iPhone XI. Lansarea noii generaţii de smartphone-uri Apple este aşteptată în cea de-a doua săptămână a lunii septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult