Cum arată la interior noul Pixel 4 şi cât de uşor poate fi reparat

24.10.2019
Cum arată la interior noul Pixel 4 şi cât de uşor poate fi reparat

Abia lansată, seria de telefoane Pixel 4 vine cu un design nou şi mai multe versiuni de culoare, însă majoritatea bunătăţilor se află la interiorul carcasei. În mod previzibil, unul dintre canalele YouTube specializate în dezasamblarea şi analizarea la nivel de componentă a gadgeturilor de tot felul a livrat deja un video teardown cu noul Pixel 4.

Fără surprize deosebite, operaţiunea începe cu extragerea SIM tray-ului şi desprinderea cu grijă a adezivului care fixează capacul de şasiul metalic al telefonului. Mai mult decât un panou din sticlă colorată, capacul integrează pad-ul de încărcare wireless şi blitz-ul LED, înlocuirea acestui modul putând fi costisitoare.

Conectat la placa electronică folosind un conector detaşabil, acumulatorul poate fi extras trăgând de cele trei panglici colorate în galben, special incluse pentru a facilita înlocuirea rapidă.

În ciuda numărului impresionant de şuruburi, seria Pixel 4 foloseşte un design modular uşor abordabil care permite înlocuirea rapidă şi fără prea multe riscuri a principalelor componente. Exceptând conectorul USB-C care necesită îndepărtarea prealabilă a acumulatorului, majoritatea componentelor pot fi extrase prin simpla desfacere a unor şuruburi şi separarea conectorilor de placa electronică.

Din păcate, în cazul înlocuirii ecranului, conectorul aflat pe partea opusă a plăcii electronice implică cel puţin şi extragerea capacului aplicat pe spatele telefonului. Operaţiunea nu ar trebui să fie prea dificilă, însă este puţin mai laborioasă decât înlocuirea acumulatorului.

Per total, seria Pixel 4 se prezintă cu o construcţie modulară uşor abordabilă pentru reparaţii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult