Cum arată noul Galaxy A90, telefonul Samsung cu cameră foto retractabilă şi rotativă

05.04.2019
Cum arată noul Galaxy A90, telefonul Samsung cu cameră foto retractabilă şi rotativă

Galaxy A90 îmbunătăţeşte conceptul de cameră foto retractabilă adăugând încă un mecanism care permite şi rotirea pe direcţie faţă spate, eliminând nevoia pentru camere foto dedicate la partea din faţă şi pe spate la telefonului.

Designul este ilustrat deocamdată cu randări computerizate, arătând care sunt avantajele şi dezavantajele acestui concept.

Începând cu dezavantajele, lui Samsung Galaxy A90 probabil că îi va lipsi tehnologia face unlock pentru deblocarea ecranului prin recunoaştere facială, acţionarea mecanismului pentru ridicarea camerei foto la fiecare pornire a ecranului fiind pur şi simplu impractică. Alt dezavantaj, cele două mecanisme pentru ridicarea şi rotirea camerei foto s-ar putea defecta în timp. Şi constrângerile de spaţiu pentru modulul camerei foto ar putea fi o problemă, determinând anumite compromisuri la partea de calitate a imaginii.

Din informaţiile strânse până acum, aflăm că Samsung Galaxy A90 vine echipat cu un ecran de 6,7 inch. Acesta este de tip OLED, include senzor de amprentă şi foloseşte rezoluţie 2400 x 1080 pixeli. Pe lista dotărilor intră şi tehnologia sound casting, care permite redarea sunetului direct prin sticla ecranului.

Galaxy A90 va fi motorizat de chipsetul Snapdragon 7150 SoC (succesor pentru Snapdragon 710/712).

Revenind la camera foto, aceasta ar urma să folosească o configuraţie cu trei senzori optici, de 48MP (lentile f/2.0), 8MP (lentile wide f/2.4) şi senzor de profunzime pentru aplicarea efectelor Depth-of-Filed. Camera foto rotativă va putea fi folosită inclusiv pentru poze selfie şi apeluri video.

Samsung Galaxy A90 va fi livrat într-o carcasă de 219 grame, cu dimensiuni 76.5 x 165.0 x 9.0mm. Aceasta va găzdui un acumulator de 3.700 mAh şi modul wireless charging suportând încărcare rapidă cu putere de până la 25 W.

Pentru detalii complete şi confirmarea celor prezentate mai sus va trebui să aşteptăm anunţul oficial de lansare, pregătit pentru data de 10 aprilie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult