Dell pregăteşte lansarea unui smartphone

14.01.2009
Dell pregăteşte lansarea unui smartphone

Deşi la CES a expus laptopuri şi monitoare, Dell este banuită că în curând îşi va extinde domeniul de activitate către cea mai interesantă piaţă din punct de vedere al consumatorului: cea a telefoanelor mobile. Conform analiştilor, compania americană studiază această piaţă de mai bine de doi ani. Tot de atunci, se ştie că Dell l-a angajat pe Ron Garriques, “creierul” care a născocit celebrul RAZR, poate cel mai de succes terminal Motorola.

Dell nu se coboară însă la nivelul dispozitivelor obişnuite şi vrea un smartphone. Motivul este simplu: vânzările de telefoane inteligente se află într-o creştere ameţitoare. Se preconizează că în 2009 lumea va cumpăra aproximativ 725 de milioane de smartphone-uri. În raport cu cifrele din 2008 (258 milioane), rezultatul ar fi cu adevărat impresionant. Ca platformă de operare, sunt vehiculate Windows Mobile şi Android. Prima are şanse mult mai mari să fie opţiunea aleasă de către Dell, ţinând cont de parteneriatul acestora cu Microsoft pe segmentul sistemelor PC.

Momentan, Dell nu a confirmat în legătură cu lansarea unui smartphone, dar nici nu a infirmat. Anunţul oficial va fi făcut probabil cu ocazia târgului Mobile World Congress, programat la mijlocul lui februarie în Barcelona.

Dell pregateste lansarea unui smartphone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News