Dell Streak s-a lansat şi în România

Dell Streak, tableta de 5 inch cu funcţionalitate desmartphone s-a lansat azi oficial în România. Gadgetuleste deja disponibil la Emag. Preţul de lansare, 2699 RON, poate ficonsiderat piperat, dar el nu este cu mult mai mare decât cel alaltor smartphone-uri de top. Dar este oare Streak unsmartphone?

Conform declaraţiilor oficiale, Streak este o tabletă cuecran de 5 inch şi funcţionalitate de smartphone. Estegreu să crezi că un telefon poate cântări 220 degrame în 2010, dar Dell susţine că se poate, deşirecunoaşte că este indicată folosirea unui headset wirelessBluetooth sau a perechii de căşti din pachetul standard pentru aefectua apeluri de voce.

Personal, cred că Dell Streak se poate dovedi un produsexcelent pentru amatorii de social media, datorităintegrării servicilor Facebook şi Twitter, pentru care existăaplicaţii de schimbare a statusului, upload-ului de poze şi chiarwidget-uri care îţi aduc pe unul din cele 4 ecrane virtuale ale luiStreak update-urile de la cunoscuţii pe care în urmăreşti înreţelele mai sus menţionate. Dacă multitudinea de aplicaţii nu tesatisfac atunci ai oricând opţiunea de a instala altele din celecâteva zeci de mii găzduite de Google Marketplace.

Dacă este să fim sinceri, unul din marile atuuri ale lui DellStreak este faptul că foloseşte Android ca sistem deoperare, recunoscut pentru integrarea cu serviciileGoogle, pe care să fim sinceri, cu toţii le folosim, şi pentruaplicaţiile pe care le poţi instala în câteva secunde. Ce aduceStreak în plus este ecranul de 5 inch, cu aceeaşi rezoluţie ca şial lui HTC Desire (care de altfel are şi cam aceleaşicaracteristici hardware) şi o construcţie foartesolidă. Ecranul foloseşte de exemplu acelaşi filtruGorilla Glass, pe care şi iPhone 4 cu mândrie îl poartă, ecran ceasigură o oarecare toleranţă la zgârieturi.

Pe lângă aportul menţionat mai sus, Dell s-a jucat puţinşi cu interfaţa Google Android OS, pe care apersonalizat-o la un nivel destul de rudimentar comparatcu HTC Sense, un exemplu in domeniu. Versiunea lansată în Româniafoloseşte Android versiunea 1.6, dar ne-a fost promis un update la2.2 Froyo, care ar trebui să apară cândva anul acesta, lucru careva aduce câteva îmbunătăţiri la capitolul peformanţă, la careoricum Dell Streak stă foarte bine.

Peste câteva zile sperăm să primim la test Dell Streak, dupăcare va urma un test amănunţit al acestuia. Până atunci vă lăsăm cuspecificaţiile tehnice ale acestuia:

  • Procesor Snapdragon la 1 GHz
  • ecran de 5 inch, multi touch capacitiv, 800 x 480 pixelirezoluţie
  • cameră digială de 5 megapixeli, cu dual LED flash
  • 512 MB RAM + 512 ROM şi card de 16 GB inclus in pachet (maxim32 GB se mai pot adăuga prin carduri MicroSD)
  • baterie de 1530 mAh
  • sistem de operare Android 1.6