Deşi a trecut o lună de la lansare, iPhone 7 continuă să aibă vânzări mai bune decât iPhone 8

17.10.2017
Deşi a trecut o lună de la lansare, iPhone 7 continuă să aibă vânzări mai bune decât iPhone 8

Afişând un design care cu greu poate fi deosebit de modelul anterior şi prezentat alături de un „rival” care îl face să pară inferior, iPhone 8 este în centrul celei mai slabe lansări iPhone din ultimii ani, în care fanii aleg fie să cumpere iPhone 7 la preţ redus, sau să sară cu totul peste modelul actual.

Perceput ca o alegere mai bună, iPhone X pare să fi tăiat elanul chiar şi celor mai loiali fani Apple, obişnuiţi să facă upgrade la ultimul model iPhone imediat ce este lansat. Totodată, pentru cei care deţin modele iPhone mai vechi decât iPhone 7 devine tot mai clar că aşteptarea prelungită şi preţul de 1150 euro cerut pentru iPhone X nu merită efortul, aceştia capitulând în faţa ofertelor atractive disponibile pentru modelul iPhone 7.

În tip ce iPhone 8 nu reuşeşte să convingă actualii posesori de telefoane iPhone 7, operatorii de telefonie mobilă şi magazinele retail se arată reticente în a promova agresiv iPhone 8, anticipând rezultate modeste şi contribuind astfel la amplificarea problemei.

Din păcate pentru Apple, nici iPhone X nu pare că va salva situaţia prea curând, campania de precomenzi programată să înceapă din data de 27 octombrie fiind urmată de o lansare efectivă (3 noiembrie) fără stocuri consistente asigurate în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult