Deşi a trecut o lună de la lansare, iPhone 7 continuă să aibă vânzări mai bune decât iPhone 8

Autor: Aurelian Mihai 17.10.2017
Deşi a trecut o lună de la lansare, iPhone 7 continuă să aibă vânzări mai bune decât iPhone 8

Afişând un design care cu greu poate fi deosebit de modelul anterior şi prezentat alături de un „rival” care îl face să pară inferior, iPhone 8 este în centrul celei mai slabe lansări iPhone din ultimii ani, în care fanii aleg fie să cumpere iPhone 7 la preţ redus, sau să sară cu totul peste modelul actual.

Perceput ca o alegere mai bună, iPhone X pare să fi tăiat elanul chiar şi celor mai loiali fani Apple, obişnuiţi să facă upgrade la ultimul model iPhone imediat ce este lansat. Totodată, pentru cei care deţin modele iPhone mai vechi decât iPhone 7 devine tot mai clar că aşteptarea prelungită şi preţul de 1150 euro cerut pentru iPhone X nu merită efortul, aceştia capitulând în faţa ofertelor atractive disponibile pentru modelul iPhone 7.

În tip ce iPhone 8 nu reuşeşte să convingă actualii posesori de telefoane iPhone 7, operatorii de telefonie mobilă şi magazinele retail se arată reticente în a promova agresiv iPhone 8, anticipând rezultate modeste şi contribuind astfel la amplificarea problemei.

Din păcate pentru Apple, nici iPhone X nu pare că va salva situaţia prea curând, campania de precomenzi programată să înceapă din data de 27 octombrie fiind urmată de o lansare efectivă (3 noiembrie) fără stocuri consistente asigurate în magazine.