Detalii despre trei modele de ZenFone 4 au ajuns pe internet

Detalii despre trei modele de ZenFone 4 au ajuns pe internet

ZenFone 4, noua gamă de smartphone-uri ASUS, va fi dezvăluită săptămâna viitoare, însă deja avem detalii aproape complete despre trei dintre dispozitive. Este vorba despre ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie şi ZenFone 4 Selfie Pro, toate trei fiind orientate către utilizatori interesaţi în special de captură foto şi video. Acestea vin cu hardware mid-range şi construcţie premium, iar pentru segmentul high-end ASUS plănuieşte să ofere probabil un model „Deluxe”, mai scump. Detaliile despre aceste modele au apărut din greşeală chiar pe site-ul companiei.

ZenFone 4, modelul principal al seriei va fi un upgrade minor faţă de modelul de anul trecut. Acesta va păstra construcţia din sticlă pe ambele părţi în jurul unei rame metalice, însă senzorul de amprentă se mută de pe spate pe faţă, sub display. Display-ul este practic puţin schimbat, fiind vorba despre un panou OLED cu rezoluţie Full HD şi diagonală de 5,5”, iar chipset-ul a trecut la noua generaţie Snapdragon 630.

Pe partea din spate, telefonul beneficiază de doi senzori foto, unul de 8 şi unul de 12 megapixeli, cel cu rezoluţie mai mică fiind folosit pentru captură de fotografii supra-angulare. Restul de componente sunt un modul de memorie de 4 GB, 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.300 mAh. Se pare că va exista şi o variantă superioară, cu Snapdragon 660 la bază. Preţul listat pentru ZenFone 4 era de 499 euro, însă cel mai probabil acesta este preţul pentru versiunea de bază.

ZenFone 4 Selfie va fi în schimb un model mid-range de bază, echipat cu chipset Snapdragon 430. Acesta va folosi însă un panou OLED de 5,5” cu rezoluţie HD, 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, cu un acumulator de 3.000 mAh. Fiind un dispozitiv din gama Selfie, camera frontală va beneficia de o atenţie sporită. Aceasta beneficiază de doi senzori foto, de 20 şi 8 megapixeli, cât şi de un blitz LED. Toate acestea vor fi disponibile la un preţ de 299 euro.

Alături de ZenFone 4 Selfie, va exista şi o variantă Pro, cu hardware mai puternic. Diferenţele vor fi evidente în cazul chipset-ului, Zenfone 4 Selfie Pro fiind echipat cu un Snapdragon 625 (acelaşi de pe ZenFone 3-ul de anul trecut), display-ului care afişează rezoluţie Full HD şi camerei frontale (dual-camera cu senzori de 24 megapixeli şi 5 megapixeli). În rest, configuraţia internă este identică cu cea a modelului de bază, cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare. De asemenea, cele două smartphone-uri sunt foarte similare la exterior. Preţul pentru acest model va fi de 399 euro.

Desigur, aceste informaţii s-ar putea modifica între momentul de faţă şi momentul lansării. Informaţiile publicate pe site-ul ASUS ar putea fi simple estimări din partea companiei. În cazul hardware-ului celor trei modele nu mai este însă prea mult loc de modificări, telefoanele fiind probabil deja în producţie pentru a putea ajunge în magazine la scurt timp după evenimentul de pe 17 august. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult