Dispozitivele Pixel din prima generaţie vor păstra stocarea nelimitată în Google Photos

16.10.2017
Dispozitivele Pixel din prima generaţie vor păstra stocarea nelimitată în Google Photos

Odată cu lansarea noilor Pixel 2 şi Pixel 2 XL, Google a dezvăluit că stocarea fotografiilor şi clipurilor video nu mai este tocmai gratuită şi nelimitată. Cei care au dispozitive Pixel din prima generaţie vor putea sta însă liniştiţi, întrucât dispozitivele lor nu sunt incluse în noul program de stocare realizat pentru generaţia curentă.

Cei care au cumpărat sau încă optează pentru Pixel 1 şi Pixel 1 XL, vor primi în continuare stocare nelimitată pe Google Photos pentru materialele urcate pe serviciul Photos, la rezoluţia lor nativă. Această ofertă nu are un termen de expirare, însă cel mai probabil, dispozitivele vor fi înlocuite la un moment dat, deci chiar şi aceşti utilizatori vor renunţa la acastă capabilitate la un moment dat. Acest moment poate fi însă amânat pe termen destul de lung, dispozitivele Pixel 1 putând oferi o experienţă de calitate pentru câţiva ani buni de acum înainte.

Cei care cumpără noile dispozitive din gama Pixel 2 vor beneficia de stocare la rezoluţia originală doar până la finalul lui 2020. Materialele urcate pe serverele Google Photos înainte de data limită vor putea fi păstrate acolo pe termen nelimitat, în timp ce materialele noi vor fi comprimate la rezoluţii mai mici. Cei care vor dori să extindă stocarea pentru conţinut la rezoluţia originală, vor trebui să plătească în plus pentru stocarea de pe Google Drive.

Probabil că de acum înainte, toate dispozitivele mobile Pixel vor fi aliniate la noul termen de aproximativ trei ani de stocare gratuită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult