Comenzi vocale avansate pentru iPhone – aplicaţie gratuită de la Google

18.11.2008
Comenzi vocale avansate pentru iPhone – aplicaţie gratuită de la Google

Posesorii sau viitorii deţinători ai celui mai disputat gadget din ultima vreme – telefonul Apple (cu 3G sau nu), ar putea fi interesaţi de noua aplicaţie Google care permite efectuarea complexă de comenzi vocale pe iPhone.

Şi mai interesant este că soft-ul Google nu costă nimic şi teoretic ar trebui să poată fi descărcat începând de astăzi, din plugin-ul iTunes dedicat aplicaţiilor de pe App Store. Programul, odată instalat, te va ajuta să găseşti cu uşurinţă diverse puncte de interes (cinematograful “X”, cel mai apropiat restaurant etc.) şi tot felul de informaţii existente în telefon (contacte, date din organizator), totul prin comandă vocală. Ca să foloseşti acest soft ai nevoie de o conexiune la Internet deoarece aplicaţia trimite “cererea” ta către serverele Google (excludem aici comenzile interne, când doreşti să apelezi sau să afli informaţii conţinute în telefon), urmând să returneze răspunsul în scurt timp. Durata depinde şi de viteza conexiunii.

Aplicaţia este similară cu Yahoo! oneSearch (compatibilă cu smartphone-uri BlackBerry şi dispozitive cu Windows Mobile), dar sunt voci care susţin că software-ul Google este mai performant. Rămâne să aflăm de la posesorii de iPhone cum stau lucrurile.

Comenzi vocale avansate pe iPhone

Update: Aplicaţia Google Voice Search a devenit în sfârşit disponiblă în App Store. Pentru a o descărca ai nevoie de iTunes. În mod normal, dacă eşti posesorul unui iPhone, ar trebui să ai deja instalat programul. Iată, pe scurt, cum funcţionează programul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News