SpareOne Plus – telefonul de rezervă, ce funcţionează cu o singură baterie AA

SpareOne Plus - telefonul de rezervă, ce funcţionează cu o singură baterie AA

Nu putem spune că telefonul SpareOne Plus a fost o atracţie a târgului Computex. El nu este nici pe departe unul din cele mai avansate produse IT de pe piaţă. Telefonul uimeşte însă prin simplitatea şi eficienţa sa. SpareOne Plus a fost gândit ca un telefon de rezervă, pentru situaţii de urgenţă. El poate fi pus într-un rucsac atunci când pleci pe munte, poate fi lăsat în torpedoul sau portbagajul maşinii ori poate fi ţinut în trusa de prim ajutor de la o cabană izolată. Carcasa din plastic este extrem de uşoară, numărul componentelor fiind redus drastic. În locul unui ecran avem o zonă transparentă în care putem observa bateria AA ce alimentează telefonul. Sub capacul din spate găsim un slot mini SIM, un adaptor pentru micro SIM şi chiar o cheiţă pentru a deschide tăviţele cu SIM ale unor telefoane, cum ar fi iPhone.

SpareOne Plus - telefonul pentru urgenţe, alimentat cu o baterie

Butoanele de pe faţa telefonului SpareOne îţi spun că ai de-a face un un terminal cu funcţii de bază. Un buton mare, central, apelează serviciile de urgenţă. Aşa cum ştiţi deja, telefonul nu are nevoie de o cartelă pentru a iniţia acests apel. În cazul în care utilizatorul alege să folosească una, el poate programa numere de telefon în memoria terminalului, asociindu-le tastelor de la 1 la 9. Fiind un telefon pentru cazuri de urgenţă, el include tehnologia ce permite localizarea prin triangularea semnalului. Nu puteam să lipsească lanterna cu LED, cu o autonomie de 24 de ore. În cazul în care utilizatorul nu mai poate striga după ajutor, telefonul include un difuzor puternic şi LED-uri multicolore pentru a alerta personalul de urgenţă din zonă.

SpareOne Plus - se găsim sub capac

Conform producătorului, o baterie AA de calitate îşi poate păstra sarcina aproape 15 ani. SpareOne Plus este livrat cu o baterlie Energizer Lithium L-91, ce poate funcţiona după o astfel de perioadă de timp. În felul acesta, el nu are nevoie de reîncărcare periodică şi nu necesită întreţinere. Autonomia telefonului este de câteva zile de stand-by sau 10 ore de convorbiri cu o baterie bună. Telefonul cântăreşte 68 g, fiind livrat cu o pungă de protecţie ce poate fi sigilată. Deşi este un telefon cu funcţii de bază, preţul său nu este chiar atât de mic precum ne-am fi aşteptat. El costă 60 € pe piaţa europeană, fiind mai scump decât unele telefoane obişnuite cu funcţii de bază. Producătorul inteţionează să lanseze şi un model cu modul GPS şi modul 3G pentru opţiuni mai avansate de localizare.

SpareOne Plus - nu lipseşte lanterna cu LED

Urmărește Go4IT.ro pe Google News