Lenovo anunţă Vibe Shot, un smartphone pentru pasionaţii de fotografie

Lenovo anunţă Vibe Shot, un smartphone pentru pasionaţii de fotografie

Nimeni nu se îndoia de veridicitatea scurgerilor de informaţii din trecut cu referire la un nou smartphone Lenovo concentrat pe funcţii foto avansate. Fără să surprindă pe nimeni, compania a dezvăluit la Mobile World Congress 2015 modelul Vibe Shot, pe care compania speră să îl vândă către cei pasionaţi de fotografie cu cu telefonul. Totuşi, compania nu a ignorat alte aspecte importante, care să diferenţieze acest dispozitiv de alte smartphone-uri de pe piaţă.

Lenovo Vibe Shot este totuşi un telefon mobil cu Android, în ciuda aparenţelor sale. Deşi partea din spate ne duce cu gândul la un aparat foto point & shoot, în interiorul său găsim un procesor quad-core Snapdragon 615 de la Qualcomm, 3 GB de memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi suport pentru carduri microSD. Ecranul Full HD de 5” ar trebui să fie de ajuns chiar şi pentru cei mai pretenţioşi, iar capabilităţile dual-SIM pot sugera că Vibe Shot poate înlocui chiar două telefoane. Acumulatorul de 2900 mAh ar trebui să ofere destulă energie pentru uz timp de o zi întreagă, însă durata de viaţă a acestuia poate varia în funcţie de nevoile utilizatorului.

Desigur, funcţiile foto sunt cele mai importante la Vibe Shot, iar Lenovo a inclus în acesta tot ce are mai bun atât la capitolul software, cât şi hardware. Vorbim despre un senzor foto de 16 megapixeli cu stabilizare optică, un blitz cu trei tonuri de culoare pentru reproducerea corectă a imaginilor în condiţii slabe de iluminare. Dar şi despre două butoane hardware dedicate. Declanşatorul poate să focalizeze la jumătatea cursei şi să capteze imaginea la apăsarea completă. Cel de-al doilea buton este un slider care asigură tranziţia între „smart mode” şi „pro mode”. Camera foto frontală asigură selfie-uri de calitate graţie senzorului de 8 megapixeli. La capitolul software, atunci când camera este setată pe modul „pro”, avem de a face cu setările avansate complete: ISO, balans de alb, timp de expunere şi compensare pentru expunere, printre altele.

Cel mai interesant aspect al lui Lenovo Vibe Shot este preţul, care va fi echivalent cu 350 de dolari, fără contract. Smartphone-ul va ajunge pe piaţă cândva în luna iunie şi va avea preinstalat sistemul de operare Android 5.0 Lollipop. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult