Windows Mobile vine în sprijinul ecranelor capacitive

11.08.2009
Windows Mobile vine în sprijinul ecranelor capacitive

Windows Mobile are concurenţi serioşi mai ales de când Google se dă mare cu al lor Android. Microsoft s-a pus pe treabă când a văzut situaţia şi a pregătit Windows Mobile 6.5. Numai că acum sunt la modă sistemele care beneficiază de o interfaţă ce poate fi utilizată tactil, ceea ce la Windows Mobile nu este deocamdată cazul. Aşa că Microsoft pregăteşte o noua versiune de Windows Mobile care să îndeplinească exact acest criteriu.

Windows Mobile 6.5 Build 23022 este versiunea care poate fi văzută în acţiune în acest clip video. Aceasta aduce câteva elemente noi care pun în valoare ecranele capacitive şi utilizarea tactilă – elemente grafice mai mari, ce nu necesită folosirea vreunui stylus. Butonul OK a fost mutat în partea de jos a ecranului iar ca noutate avem o funcţie de mărire a paginilor Web.

Acest build ar trebuie să se constituie într-o versiune intermediară între Windows Mobile 6.5 şi 7. Probabil ca Windows Mobile 7 îşi va face apariţia anul viitor. Aceasta va fi versiunea care va aduce împrospătarea de care sistemul de operare pentru telefoane mobile al celor de la Microsoft are atâta nevoie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News