Ecranul telefoanelor Pixel 2 XL, compromis cu efect burn-in apărut în doar câteva zile de utilizare?

23.10.2017
Ecranul telefoanelor Pixel 2 XL, compromis cu efect burn-in apărut în doar câteva zile de utilizare?

Cunoscut drept burn-in, defectul prin care o imagine statică afişată timp îndelungat ajunge să fie imprimată ca o umbră vizibilă permanent pe ecran este o problemă care poate apărea la mai toate tipurile de ecrane, însă este mult mai comună la cele bazate pe tehnologie OLED.

Lansate în urmă cu doar o săptămână, telefoanele Pixel 2 XL par să aibă probleme cu ecranul, mai mulţi utilizatori şi publicaţii care folosit noul dispozitiv remarcând apariţia unor „umbre” pe suprafaţa ecranului, corespunzătoare zonelor unde sunt afişate mult timp imagini statice.

Fiind vorba de un ecran cu tehnologie P-OLED de ultimă generaţie, testată amănunţit înainte de lansare, efectul observat ar putea fi temporar, dispărând după ce ecranul a fost oprit mai mult timp. Însă nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca un lot restrâns de ecrane să aibă probleme hardware care determină îmbătrânirea accelerată a celulelor OLED, retenţia imaginii fiind de fapt un efect burn-in permanent. În ambele cazuri, Google ar putea rechema şi înlocui dispozitivele afectate.

Confirmând incidentele semnalate, Google anunţă că investighează cauza acestora, însă deocamdată nu poate fi vorba despre sistarea vânzărilor sau o rechemare în masă a telefoanelor Pixel 2 XL deja comercializate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult