Emperion Nebulus: un telefon cu Windows 10 în 2020. Rulează şi Android în paralel

19.02.2020
Emperion Nebulus: un telefon cu Windows 10 în 2020. Rulează şi Android în paralel

Platformele Windows Phone şi Windows 10 Mobile au rămas fără suport software din partea Microsoft, însă asta nu înseamnă că nu vom mai vedea niciodată smartphone-uri echipate cu Windows în viitor. O companie din Marea Britanie numită Emperion, a anunţat chiar astăzi un nou smartphone care promite să ruleze Windows 10 în varianta sa pentru procesoare ARM în varianta completă, nu una pentru telefoane, probabil cu personalizări de interfaţă.

Telefonul se numeşte Emperion Nebulus şi va rula atât Windows 10 on ARM, cât şi Android, fiind capabil să schimbe la pornire între cele două sisteme de operare. Nu este clar cât de util poate fi Windows 10 pe un smartphone în acest moment, însă dacă ar putea fi conectat la un monitor şi la periferice desktop pentru utilizarea în stil „DeX”, acest telefon ar putea deveni un computer cu adevărat portabil, pe care să îl cari în buzunar.

Din punct de vedere al specificaţiilor hardware, Emperion Nebulus promite un chipset Snapdragon (însă nu este menţionat modelul), 128 GB stocare internă, un ecran de 6,19” şi un sistem cu două camere foto de 13 megapixeli pe spate şi o cameră frontală de 10,5 megapixeli. De asemenea, acesta este unul dintre puţinele smartphone-uri care beneficiază de difuzoare stereo pe partea din faţă, echipate cu tehnologie Dolby.

Având în vedere că rulează Windows 10 on ARM, autonomia lui Emperion Nebulus ar putea fi mai mică decât cea a unui smartphone obişnuit, în ciuda faptului că beneficiază de un acumulator de 6.000 mAh la interior.

Emperion spune că preţul pentru precomandă este de 550 de lire sterline, iar telefonul ar putea fi livrat anul acesta. Momentan, precomenzile nu sunt deschise.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult