Energizer P18K Pop, telefonul cu acumulator de 18000 mAh, nu va mai fi lansat

02.05.2019
Energizer P18K Pop, telefonul cu acumulator de 18000 mAh, nu va mai fi lansat

Energizer Power Max P18K Pop a fost una dintre cele mai ciudate apariţii în piaţa smartphone din prima jumătate a acestui an. Telefonul lăudat cu autonomie de peste o săptămână în condiţii de folosire normală s-a făcut remarcat prin grosimea mai degrabă ridicolă a carcasei, producătorul argumentând acest compromis prin eliminarea nevoii folosirii unui power bank separat. Adevărata întrebare este cine ar vrea cu adevărat să ţină un powerbank la ureche, telefonul livrat într-o carcasă de 2,2 cm grosime, fiind cu siguranţă şi foarte greu.

Răspunsul l-au dat chiar potenţialii cumpărători. În ciuda promovării intense de care a avut parte în mediul online, Energizer P18K Pop nu a reuşit să atingă ţinta de finanţare propusă, valoarea precomenzilor abia atingând pragul de 15.000 de dolari, în condiţiile unei ţinte de finanţare anticipată să atingă 1.2 milioane dolari.

Power Max P18K Pop promitea să redea clipuri video timp de două zile fără oprire, sau 4 zile dacă ne limitam la ascultarea de muzică. Autonomia în standby era de până la 50 zile, sau mai mult de o săptămână de folosire normală. Potrivit companiei producătoare, Avenir Telecom, bateria lui Energizer P18K Pop avea nevoie de 8-9 ore pentru încărcare completă.

Lista specificaţiilor mai cuprindea o cameră foto principală cu rezoluţie 12MP+5MP+2MP şi cameră frontală de 16MP+2MP, care se ascunde în corpul telefonului atunci când nu este folosită. Power Max P18K vine echipat cu 128GB memorie internă şi slot microSD pentru suplimentarea capacităţii de stocare.

Deloc surprinzător, preţul de 550 dolari la precomandă nu a atras prea mulţi doritori, Energizer P18K Pop fiind până la urmă un smartphone cu dotări mai degrabă de nivel entry-level. Achiziţionat separat, un Power Bank de 20000 mAh costă 30-40 de dolari şi poate fi ascuns fără probleme în bagaje uşoare. Uşor de intuit, alegerea rezonabilă este achiziţionarea unui smartphone cu dimensiuni normale şi power bank separat, pentru situaţiile când ai cu adevărat nevoie de autonomie extinsă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult