Essential Phone 2 a fost anulat. Compania ar putea fi vândută

25.05.2018
Essential Phone 2 a fost anulat. Compania ar putea fi vândută

Essential Phone va rămâne probabil în istorie drept telefonul care a lansat un adevărat trend în industrie: decupajul în display. Acesta ar putea rămâne însă şi singurul telefon lansat de compania Essential a lui Andy Rubin, întrucât generaţia a doua a acestuia a fost anulată, spune un raport Bloomberg. Aceste informaţii au fost aproape confirmate inclusiv de Rubin, însă situaţia este mai gravă decât pare la prima vedere. Compania ar putea fi scoasă la vânzare, fiind deja stabilite discuţii cu un posibil client.

Bloomberg a citat surse anonime care confirmau anularea modelului Essential Phone 2, iar la scurt timp, Andy Rubin a publicat pe contul său de Twitter o scurtă declaraţie în care spunea că Essential lucrează la mai multe dispozitive simultan, iar unele sunt anulate pentru a putea concentra mai multe resurse către altele. Compania se angajează să livreze în viitor noi produse, atât pentru piaţa de mobile, cât şi pentru piaţa de dispozitive „smart home”.

Conform The Information, publicaţie care a pus mâna pe un mail intern trimis de Andy Rubin, compania are nevoie de investiţii noi,  conducerea lucrând cu diverse bănci pentru a strânge banii necesari. De asemenea, situaţia nu pare să fie tocmai plăcută în rândul celor care stau la cârma companiei întrucât mail-ul include fraza „nimeni (inclusiv eu) nu ştie ce va fi cel mai bine pentru companie”. Această partea a mesajului sugerează şi faptul că momentan nu a fost luată o decizie despre viitorul companiei.

Momentan nu avem informaţii oficiale despre o posibilă achiziţie, despre reducerea dimensiunilor companiei sau despre viitoarele produse pe care le va lansa, însă cel mai probabil, Essential Phone 2 nu va fi lansat în viitorul apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult