Filmic DoubleTake permite înregistrarea pe iPhone 11 şi XS cu două camere simultan

28.01.2020
Filmic DoubleTake permite înregistrarea pe iPhone 11 şi XS cu două camere simultan

Filmic Pro este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de înregistrare video de pe mobil, fie că vorbim despre platforma iOS sau despre Android. La lansarea modelelor iPhone 11, Filmic Inc. a prezentat o nouă funcţie de filmare, care permite înregistrarea a cu două camere simultan pe noile modele. Se pare că această capabilitate a fost lansată acum în mod gratuit pentru utilizatorii de iOS prin intermediul aplicaţiei Filmic DoubleTake, urmând să fie integrate într-un update şi în aplicaţia principală.

Filmic DoubleTake este acum disponibil în App Store şi oferă o interfaţă simplă cu funcţii uşor de accesat. Practic, utilizatorii de iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max au la îndemână posibilitatea de a înregistra două clipuri video simultan. Poţi folosi fie camera ultra-wide în paralel cu cea wide, sau tele, fie o cameră de pe spate în paralel cu camera frontală. Înregistrarea este limitată la rezoluţie 1080p, în timp ce framerate-ul poate fi setat la 24, 25 sau 30 FPS.

Cei care deţin un smartphone Apple din generaţia precedentă, adică iPhone XS, XS Max şi XR, pot folosi aplicaţia, însă pot înregistra doar cu camera frontală şi o cameră de pe spate, fără înregistrare simultană pe două camere principale. Această limitare pare să fie prezentă din cauza hardware-ului mai puţin puternic.

Limitările de rezoluţie şi framerate însă par a fi mai degrabă datorate faptului că vorbim despre o aplicaţie gratuită. Toate aplicaţiile Filmic sunt considerate „profesionale” şi sunt pe bani, chiar şi anumite funcţii din interiorul aplicaţiilor fiind apoi contra cost. De altfel, aceste aplicaţii nu includ reclame şi nu colectează date personale, fiind complet lipsite de conectivitate la internet sau de un cont personal. Ce pot permite însă este să ofere control de la distanţă de pe un alt dispozitiv prin Wi-Fi.

Cel mai probabil, funcţiile din Filmic DoubleTake vor fi integrate în viitorul foarte apropiat în aplicaţia principală şi este posibil ca limitările de rezoluţie, selecţie de camere şi framerate să fie astfel eliminate. Desigur, fără detalii oficiale, este greu să ştim cu siguranţă. Filmic Pro costă în prezent 75 de lei pe App Store.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult