Galaxy A6s: primul telefon Samsung care NU este produs de Samsung

25.10.2018
Galaxy A6s: primul telefon Samsung care NU este produs de Samsung

Samsung a anunţat în mod oficial telefonul Galaxy A6s, modelul colorat care ar trebui să concureze pe piaţă împotriva lui iPhone XR de la Apple. Singurul lucru ciudat la acest model este însă faptul că NU este produs de Samsung. Acesta este primul smartphone al companiei care poartă logo-ul şi este încadrat în gama Galaxy, însă este produs de un partener din china numit Wintech, care produce şi dispozitive Xiaomi, printre altele.

Samsung prezintă pentru prima dată programul ODM (original Device Manufacturer), prin care alte companii vor putea să producă şi să vândă produse sub sigla Samsung. Galaxy A6s este doar primul model de acest gen, iar probabil că altele vor fi lansate în curând în cazul în care acesta se dovedeşte a fi un succes.

La nivel de specificaţii, Galaxy A6s se aliniază cu ceea ce am văzut în leak-urile precedente, fiind bazat pe un chipset Snapdragon 660 cu 6 GB memorie RAM şi opţiuni cu 64 sau 128 GB stocare internă. Ecranul său de 6” cu rezoluţie Full HD+ (18:9) este bazat pe tehnologie LCD, nu AMOLED, precum restul de dispozitive Samsung, aceasta fiind cea mai mare diferenţă hardware faţă de alte dispozitive din gama Galaxy. Pe partea din spate găsim o cameră foto duală cu senzori în format 12 + 12 megapixeli şi un senzor de amprentă, cam ciudat poziţionat în partea de sus a telefonului.

Galerie foto

Aceasta ar putea fi noua strategie a companiei pentru piaţa din China, unde în ultimii câţiva ani nu s-a bucurat de succesul dorit. Preţul ridicat al telefoanelor sale este un dezavantaj în faţa opţiunilor producătorilor autohtoni, iar programul ODM ar putea fi soluţia. De asemenea, acesta este primul telefon Samsung care este livrat în mai multe culori vii (Koi Red, Salang Black, Flower Blue şi o edţie mov sau roz), cu rama din jurul ecranului vopsită în culoarea spatelui.

Noul Galaxy A6s a fost prezentat pentru lansare exclusiv în China la un preţ de pornire de 1.799 yuan, adică aproximativ 260 de dolari americani. Nu este clar dacă acesta va fi lansat şi în alte regiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult