Galaxy A90, următorul mid-range premium de la Samsung, ar putea integra o cameră frontală retractabilă

04.02.2019
Galaxy A90, următorul mid-range premium de la Samsung, ar putea integra o cameră frontală retractabilă

Samsung a promis anul trecut că va acorda o atenţie specială dispozitivelor mid-range din oferta sa de smartphone-uri, deja lansând câteva modele care integrează tehnologii care încă nu se găsesc pe familiile high-end precum Galaxy S şi Galaxy Note. Se pare că această strategie va continua şi în 2019, modelul Galaxy A90 urmând a fi primul smartphone Samsung care va integra o cameră foto frontală motorizată, similară cu cea de pe dispozitivele Vivo NEX.

Primele informaţii despre acest Galaxy A90 de la Samsung vin de la Ice Universe, un leaker care a publicat informaţii relevante despre telefoane încă nelansate şi în trecut, însă fără dovezi clare precum fotografii sau imagini 3D realizate pe baza unor planuri oficiale, este greu de imaginat cum va arăta modelul final.

Ice Universe spune că A90 va avea un ecran complet pe partea din faţă, fără notch şi fără orificiu pentru cameră, întrucât aceasta va fi integrată într-un modul mecanic retractabil. Având în vedere că primele smartphone-uri cu sisteme triple şi quad-camera au apărut prima dată în oferta Samsung pe dispozitivele Galaxy A7 şi A9, Galaxy A8s este primul său telefon cu ecran perforat, iar seria Galaxy M este prima care vine cu notch în ecran, este uşor de crezut faptul că un eventual Galaxy A90 ar putea integra o tehnologie atât de avansată.

Galaxy S10 va fi primul „flagship” al companiei cu ecran perforat, iar un ecran de acest gen va fi cel mai probabil folosit şi pentru dezvoltarea lui Galaxy Note10. O cameră bazată pe un sistem mecanic cu părţi în mişcare nu ar putea permite momentan implementarea rezistenţei la apă, deci probabil că va mai dura până când vom vedea aşa ceva pe telefoanele de top de la Samsung, sau dacă compania va trece în viitor direct la un sistem diferit, probabil la camere ascunse complet sub display.

Cert este că mai toate tehnologiile noi de pe modelele mid-range au ajuns sau vor ajunge şi pe modelele high-end în viitorul apropiat. Display-ul perforat va fi prezent pe întreaga gamă Galaxy S10, în timp ce camerele triple şi cvadruple vor fi prezente pe modelele superioare ale seriei. De asemenea, senzorul de amprentă în butonul de power este zvonit pentru Galaxy S10E, varianta de bază), în timp ce restul dispozitivelor vor beneficia de senzori de amprentă cu ultrasunete, integraţi în dispaly.

Probabil că Galaxy A90 va fi lansat totuşi la câteva luni distanţă de Galaxy S10, în timp ce debutul său ar putea avea loc mai întâi în China, o regiune care devine din ce în ce mai importantă pentru Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult