Galaxy Note 7 ar putea fi lansat cu un acumulator mai mic decât se credea

29.06.2016
Galaxy Note 7 ar putea fi lansat cu un acumulator mai mic decât se credea

Una dintre greşelile majore făcute de Samsung cu modelul Galaxy S6 a fost subestimarea necesarului de energie, acumulatorul de numai 2550 Ah făcând faţă cu greu unei zi normale de utilizare. Problema a fost parţial corectată echipând succesorul Galaxy S7 cu un acumulator de 3000 mAh şi hardware mai eficient în gestionarea consumului de energie. Însă Galaxy Note 7 va avea un ecran de 5.8” şi chipset cu frecvenţe de funcţionare mărite, punând din nou sub semnul întrebării necesarul de energie.

Potrivit unor zvonuri timpurii, Samsung ar fi ales pentru Galax Note 7 un acumulator de 4000 mAh, strecurat într-o carcasă cu design unibody. În practică, veştile ar putea să nu fie chiar atât de bune, noi informaţii circulate de surse apropiate companiei indicând o capacitate de 3600 mAh – totuşi un upgrade comparat acumulatorului de 3000 mAh folosit cu modelul Galaxy Note 5.

Potrivit unei liste neoficiale cu specificaţii, Galaxy Note 7 va primi un ecran Super AMOLED de 5.8” cu rezoluţie QHD, având ambele margini curbate, după exemplul seriei Galaxy S7 edge. Aparent, vor exista două versiuni Note7, doar una fiind cu ecran curbat.

La interiorul carcasei protejată împotriva pătrunderii de apă şi praf, Note 7 ascunde o versiune cu frecvenţe mărite a chipsetului întâlnit la seria Galaxy S7, numit Snapdragon 823. Lista dotărilor este completată cu 6GB memorie RAM, 64GB sau 128 GB memorie internă şi slot microSD, respectiv o cameră foto de 12MP.

Rămâne de văzut dacă nu cumva Samsung va folosi şi alte metode pentru gestionarea consumului bateriei, adăugând o funcţie Power Save îmbunătăţită sau componente hardware mai eficiente. 

Galaxy Note 6 Lite ar putea oferi performanţele unui Galaxy S7 şi ecran 1080p la un preţ bun

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult