Galaxy Note 9 ar putea fi primul smartphone Samsung prevăzut cu senzor biometric sub ecran

07.08.2017
Galaxy Note 9 ar putea fi primul smartphone Samsung prevăzut cu senzor biometric sub ecran

Zvonurile care descriau Galaxy Note 8 drept primul smartphone cu senzor de amprentă sub ecran nu s-au adeverit, însă asta nu înseamnă că Samsung a renunţat cu totul la acest concept de design.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Note 8 va poziţiona senzorul biometric pe spatele carcasei, la mică distanţă de camera foto. O schimbare în direcţia cea bună ar putea veni abia în luna septembrie-august a anului viitor, odată cu lansarea succesorului Galaxy Note 9.

Samsung ar putea urgenta această schimbare pentru a include şi Galaxy S9, însă nu există motivaţia, Apple ezitând să renunţe la senzorul de amprente cu design convenţional, care ar urma să fie prezent şi la seria iPhone 8. În schimb, Galaxy S8 ar putea miza pe alte atuuri importante, cum ar fi sistem dual camera şi funcţie îmbunătăţită de scanare a irisului.

Un alt motiv pentru amânarea trecerii la designul cu senzor biometric sub ecran ar fi costul acestuia – de 4-5 ori mai mare decât al unui senzor biometric obişnuit, resimţit prin scăderea profitului obţinut de pe urma fiecărui telefon comercializat. Aparent, Samsung a înlocuit furnizorul tradiţional Synaptics pentru senzori de amprente cu Egis, însă motivele exacte nu sunt cunoscute.

Cu încă mult timp rămas până la lansare, este lesne de înţeles că informaţiile despre Galaxy S9 şi Note 9 nu pot fi decât simple zvonuri, care ar putea să nu reflecte întocmai planurile companiei sud-coreene.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult