Galaxy S11 primeşte dată probabilă de lansare. Samsung ar putea folosi evenimentul şi pentru a dezvălui următorul Galaxy Fold

11.12.2019
Galaxy S11 primeşte dată probabilă de lansare. Samsung ar putea folosi evenimentul şi pentru a dezvălui următorul Galaxy Fold

Păstrând „tradiţia” ultimilor ani, Samsung pare că va dezvălui noua serie Galaxy S11 în cadrul unui eveniment Unpacket găzduit cu puţin timp înainte de startul expoziţiei Mobile World Congress (MWC). Spre exemplu, la începutul acestui an, Samsung a prezentat seria Galaxy S10 pe data de 20 februarie, conferinţa oficială de lansare fiind ţinută în cadrul MWC pe data de 25 februarie.

Ţinând cont de faptul că ediţia MWC 2020 are startul oficial pe data de 24 februarie, Samsung ar putea dezvălui Galaxy S11 pe 18 februarie, în cadrul unui eveniment de presă ţinut în oraşul american San Francisco.

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei sud-coreene, Samsung se va folosi de eveniment şi pentru a prezenta cel de-al doilea val de telefoane Galaxy Fold, bazate de această dată pe formatul clamshell. Spre deosebire de originalul Galaxy Fold, noul model va avea zona de pliere pe latura scurtă a ecranului, similar rivalului Motorola Razr.

În loc să dea aparenţa unei tablete care se împătureşte pentru transportul în buzunar, noul smartphone se va limita la doar 6.2 inch diagonală de afişare pentru ecranul principal, telefonul fiind per ansamblu mult mai compact decât modelul actual.

Ecranul secundar plasat pe partea exterioară a carcasei va fi şi el păstrat, acesta servind în continuare pentru afişarea mesajelor de notificare şi încadrarea pozelor selfie.

Un atu important pentru versiunea compactă a lui Galaxy Fold ar putea fi preţul de achiziţie, zvonurile circulate până acum indicând o sumă mult mai rezonabilă de 840 dolari.

Revenind la Galaxy S11, surse din industrie arată că acesta ar putea primi un ecran de 6.5 inch cu rată de refresh la 120 Hz. Galaxy S11+ face trecerea la 6.8 inch diagonală de afişare. Toate cele trei modele Galaxy S11 ar urma să fie bazate pe chipset-ul Snapdragon 865, realizat folosind procesul de fabricaţie 7nm EUV. Totuşi, în multe regiuni ale lumii seria Galaxy S11 va fi livrată cu chipsetul Exynos 990, produs chiar de Samsung.

Lista preliminară cu specificaţii include o cameră foto cu 5 senzori optici, cel principal fiind un model de 108MP capabil să obţină poze la rezoluţie 27MP în condiţii de lumină slabă. Camera foto va suporta modul de captură ultra-wide-angle, mod telephoto cu zoom optic 2X şi mod periscope cu zoom optic hibrid până la valoarea 5X. Nu va lipsi nici senzorul ToF (Time of Flight), util pentru aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret, îmbunătăţirea capabilităţilor AR şi funcţia de recunoaştere facială. Seria Galaxy S11 ar putea introduce şi modul de filmare 8K/30fps, cât şi un mod hybrid zoom extins până la valoarea 50X cu ajutorul unuia dintre senzorii secundari, respectiv până la 100X zoom digital.

Ajutat de procesul pe 7nm EUV şi un acumulator de 4500 mAh, Galaxy S11 ar trebui să îmbunătăţească simţitor autonomia oferită. Compensând pentru ecranul mai mare, Galaxy S11+ se alege cu un acumulator de 5000 mAh.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult