Galaxy S7: Go4it a transmis, în format LIVE TEXT, lansarea noului smartphone vârf de gamă Samsung

Galaxy S7, noul smartphone vârf de gamă Samsung, a fost prezentat în cadrul Mobile World Congress 2016. Go4it a transmis evenimentul în format live text.

Terminalul va fi disponibil în două versiuni, Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge, primul cu ecran de 5,1 inci, iar celălalt cu ecran curbat de 5,5 inci. Designul celor două modele este similar cu cel al generaţiei anterioare, Galaxy S6. Preţurile la Samsung Galaxy S7 vor începe de la 800 de euro, iar cele pentru Galaxy S7 Edge de la 800 de euro

Noile smartphone-uri dispun de slot micro-USB şi nu de noul slot reversibil USB Type-C. Samsung a ţinut cont de reacţia venită de la utilizatorii avansaţi şi a reintrodus pe cele două vârfuri de gamă două caracteristici importante pierdute de Galaxy S6: rezistenţa la apă şi cardul microSD.

Ecranele celor două smartphone-uri sunt Super AMOLED, cu rezoluţie QHD (1440 x 2560 pixeli), iar bateriile au capacitate mai mare (3000 mAh şi 3.600 mAh) decât cele de pe seria Galaxy S6 (2.550 mAh şi 2.600 mAh). Ambele modele dispun de funcţie de încărcare rapidă  bateriei şi de suport pentru încărcare wireless, două caracteristici devenite deja standard pentru modelele de vârf lansate de sud-coreeni.

În ceea ce priveşte camera, aceasta are un senzor de 12 MP (cu deschidere f /1.7) şi un autofocus mai rapid, caracteristici care ar trebui să ofere rezultate mai bune în condiţii de luminozitate scăzută. 

Pentru noile modele, compania a optat pentru două modele de procesoare. Versiunea internaţională dispune de chipset Samsung octa-core Exynos 8890, iar cea pentru piaţa din SUA de chipset Snapdragon 820

Probabil singurul element  suprinză prezent pe Galaxy S7 este ecranul care poate sta întotdeauna pornit şi afişa informaţii precum ora, data, calendarul sau notificări. 

G04it a transmis lansarea Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge în format LIVE TEXT:

UPDATE 1: Samsung are nevoie ca Galaxy S7 să fie un succes. Cota de piaţă a companiei a scăzut în ultimii ani, ajungând la 22,5% în 2015, potrivit Gartner. Iar concurenţii din China vin repede din urmă. Huawei a crescut anul trecut cu 55% şi şi-a propus ca în cinci ani de acum încolo să devină numărul unu mondial. 

UPDATE 2: Samsung Galaxy S7 este primul smartphone din lume prezentat în realitate virtuală. 

UPDATE 3: Galaxy S7 va dispune, cum era de aşteptat, de încărcare wireless. Terminalul va fi disponibil în culorile: alb, negru, auriu, argintiu. Pe spate camera nu mai iese atât de mult în relief ca în cazul Galaxy S6. Dimensiunile ecranelor au fost confirmate: 5,1 inci pe Galaxy S7 şi 5,5 inci pe Galaxy S7 Edge. S7 este puţin mai greu decât S6: 157 grame vs 152 grame. 

UPDATE 4: Samsung include pe terminalele sale o versiune de „glance screen” (vă mai amintiţi de terminalele Lumia?): ecranul poate fi tot timpul pornit şi afişează informaţii precum ora, data, calendarul sau notificări. Şi da, terminalele sunt rezistente la apă şi praf, aşa cum s-a zvonit. De asemenea, dispun din nou de slot pentru card microSD (capacitate maximă de 200 GB). 

UPDATE 5: Se trece la cameră. Nicio supriză aici, deoarece zvonurile s-au adeverit: 12 MP, autofocus rapid şi deschidere f/1.7 pentru imagini mai bune în condiţii de luminozitate scăzută. Pixelii sunt cu 30% mai mari decât pe Galaxy S6 Edge Plus. Camera frontală, pentru selfie-uri, este de 5 MP. Compania a prezentat şi Lens Cover, un accesoriu care oferă un zoom optic mai puternic. 

UPDATE 6: Potrivit Samsung, procesorul de pe Galaxy S7 este cu 30% mai rapid decât cel de pe Galaxy S6, iar grafica cu 64% mai performantă. Galaxy S7 va avea baterie de 3.000 mAh, iar Galaxy S7 Edge de 3.600 mAh (vs 2.550 mAh pe Galaxy S6 şi 2.600 mAh pe Galaxy S6 Edge). 

UPDATE 7: Terminalele vor debuta pe piaţă pe 11 martie, iar precomenzile vor începe peste câteva zile, mai precis pe 23 februarie. Vor fi disponibile şi oferte speciale de pachete Galaxy S7 plus Gear VR. Mai jos şi nişte imagini care conţin caracteristicile celor două modele:

Galaxy S7:

Galaxy S7 Edge:

 

UPDATE 8: Compania anunţă şi că serviciul de plăţi Samsung Pay va fi disponibil în noi ţări: Australia, Brazilia, Canada, Singapore, Spania, Coreea de Sud şi Marea Britanie. 

UPDATE 8: Iată cum arată husele Flip Cover pentru Galaxy S7:

Clipul oficial de prezentare:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult