Gionee Elife E7, un telefon puternic cu Snapdragon 800, ecran de 5,5″ şi cameră foto de 16MP

Gionee Elife E7, un telefon puternic cu Snapdragon 800, ecran de 5,5

Primul val de producători chinezi de telefoane mobile, din care fac parte nume precum Huawei, ZTE, Lenovo sau Alcatel/TCL, au deja un impact vizibil asupra pieţei, iar producătorii de mai mică anvergură dar cu pretenţii globale nu stau cu mâinile în sân şi intenţionează să vină puternic din urmă. După ce OPPO şi-a deschis un magazin în Europa, producătorul Gionee a lansat impresionantul telefon Elife E7 şi intenţionează să-l ofere şi pe bătrânul continent începând cu 2014.

Cu Elife E7, producătorul chinez Gionee vizează direct vârful ierarhiei telefoanelor mobile, afirmând că noul său produs este cel mai bun smartphone Android cu valenţe foto disponibil astăzi pe piaţă. Pe lângă camera foto, Elife E7 se poate lăuda însă şi cu o platformă hardware foarte bună.

Telefonul oferă un ecran IPS cu o diagonală de 5,5”, rezoluţie Full HD şi strat protector Gorilla Glass 3. În cazul modelului lansat pe piaţa chineză, Gionee va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 800 care rulează la o frecvenţă de 2,2 GHz, un produs puternic binecunoscut. Versiunea  care va fi disponibilă pe pieţele internaţionale va folosi însă un model uşor îmbunătăţit al acestei familii, Elife E7 urmând să fie primul telefon care va folosi cipul MSM8974AC, care face un salt la frecvenţa de 2,5 Ghz.

Puternica platformă hardware va fi secondată de 2 GB de memorie RAM ( în cazul modelului cu 16 GB de memorie internă) şi 3 GB RAM (în cazul versiunii cu 32 GB de memorie internă), însă capacitatea de stocare este neextensibilă.

Principalul motiv de laudă pentru Gionee este camera foto. Aceasta foloseşte un senzor OmniVision de 16 MP în format 1/2.3” şi un obiectiv cu cinci elemente, producătorul afirmând că pixelii de 1,34 um vor oferi o prestaţie bună în lumina scăzută şi că vor oferi cea mai bună captură foto existentă pe platforma Android în acest moment. Partenerul frontal este şi el impresionant, cel puţin pe hârtie, acesta oferind un senzor de 8 MP.

Restul specificaţiilor includ adaptor wireless 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, senzor de presiune, un sistem de captură audio cu trei microfoane şi o baterie cu o capacitate de 2500 mAh.  Telefonul foloseşte versiunea 4.2 a platformei Android, peste aceasta fiind oferit un mediu grafic puternic modificat numit Amigo.

Telefonul va fi disponibil în China începând cu luna decembrie, acesta urmând să ajungă în 40 de ţări din Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa în cursul primului trimestru al anului viitor. Conform declaraţiilor, versiunea cu 3 GB de memorie RAM sî 32 GB de stocare internă va avea un preţ de circa 570 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News