Google dezvăluie data la care telefoanele Pixel şi Pixel XL vor rămâne fără actualizări software

Google dezvăluie data la care telefoanele Pixel şi Pixel XL vor rămâne fără actualizări software

Smartphone-urile Google Pixel şi Pixel XL sunt dispozitive relativ noi pe piaţă, fiind lansate în toamna anuşui trecut. De asemenea, acestea se găsesc destul de greu de cumpărat în toată lumea, deci par să fie şi foarte căutate. Cu toate acestea, Google are deja un plan pentru suportul software al dispozitivelor şi ştie exact când va înceta lansarea de update-uri pentru acestea. Din păcate, smartphone-urile Pixel nu vor avea o „viaţă” foarte lungă.

Conform paginii oficiale Google referitoare la suportul acestor dispozitive este menţionată data de octombrie 2019. Aceasta marchează punctul din care Google nu va mai garanta lansarea de actualizări actualizări de securitate, actualizările de software urmând a fi oprite din octombrie 2018. Cu siguranţă însă, ambele dispozitive vor beneficia de actualizare la Android O, următoarea versiune importantă a sistemului de operare, probabil acestea fiind primele dispozitive care vor avea acces la aceasta.

Alte dispozitive Google nu au însă o soartă atât de fericită. Nexus 5X şi Nexus 6P sunt garantate pentru update-uri de software până în luna septembrie a anului curent şi update-uri de securitate până în septembrie 2018, în timp ce Nexus 6 şi Nexus 9 vor ieşi de pe lista dispozitivelor care primesc actualizări de securitate în octombrie 2017.

Desigur, aceste date sunt doar estimative, întrucât Google ar putea să mai lanseze anumite update-uri pentru aceste dispozitive şi după ce expiră termenul. Multe alte companii nu oferă detalii despre planurile de actualizare pentru dispozitivele mobile, însă în general durata de „viaţă” a unui smartphone pare să fie de aproximativ doi ani de la lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult