Google ia în calcul publicarea unei „liste a ruşinii” cu producătorii de smartphone-uri care nu oferă la timp actualizări pentru Android

Autor: Adrian Popa 26.05.2016
Google ia în calcul publicarea unei „liste a ruşinii” cu producătorii de smartphone-uri care nu oferă la timp actualizări pentru Android
Google a încercat mai multe strategii prin care să îi determine pe partenerii săi hardware să actualizeze sistemul de operare Android în mod regulat. Din nefericire, aceste eforturi nu au dat roade, aşa că acum compania ia în considerare o măsură ceva mai radicală. Potrivit unor surse ale Bloomberg, Google are o listă secretă cu producători de Android, care include un clasament al acestora realizat în funcţie de cât de repede oferă cele mai recente actualizări şi versiuni disponibile pentru sistemul de operare.
 
Citeşte şi: Moto Z: noi imagini cu telefonul şi primele detalii despre MotoMods
 
Deocamdată lista este secretă, dar compania ia în considerare publicarea acesteia. Google speră că în urma acestei măsuri producătorii care se află în coada listei să se străduiască mai mult. 
 
 
De multe ori actualizările software întârzie mult deoarece operatorii telecom petrec mult timp testându-le. Google face presiuni şi asupra acestora pentru a scurta această perioadă sau chiar să renunţe de tot la teste. 
 
Producătorii de smartphone-uri nu se grăbesc să actualizeze prea multe modele la cea mai nouă variantă de Android, deoarece dacă ar face acest lucru clienţii nu ar mai fi tentaţi la fel de mult să cumpere noi dispozitive.