Google Pixel 2 XL ar putea fi echipat cu un nou chipset de la Qualcomm

25.07.2017
Google Pixel 2 XL ar putea fi echipat cu un nou chipset de la Qualcomm

Zvonurile despre noul Google Pixel 2 XL sugerează că noul dispozitiv va fi un soi de „greatest hits” al funcţiilor de pe smartphone-uri de anul acesta, fiind echipat cu ecran cu margini subţiri, funcţii „Edge Sense” similare cu cele de pe HTC U11 şi cu o cameră foto foarte performantă, însă noile informaţii sugerează că va aduce şi ceva complet nou pe piaţa de smartphone-uri. Acest element nou este chiar chipset-ul care va sta la baza lui, Google optând pentru noul flagship de la Qualcomm, Snapdragon 836, care încă nu a fost confirmat oficial.

În timp ce Galaxy Note 8 şi LG V30 vor debuta cu chipset-uri lansate în primăvara acestui an, Google Pixel 2 XL ar putea să fie primul smartphone de pe piaţă care vine cu versiunea îmbunătăţită a lui Snapdragon 835. Asemeni modelului 821 de anul trecut, noul 836 ar putea beneficia de performanţă crescută cu 10% faţă de predecesorul său, păstrând aceeaşi configuraţie internă (CPU şi GPU identic). Diferenţa va consta în frecvenţa la care noul chipset va rula, care va asigura sporul de performanţă.

Google Pixel 2 XL ar putea beneficia de un design nu foarte diferit de cel al lui Galaxy S8 sau LG G6 pe partea din faţă, cu un spate similar cu cel al modelului de anul trecut. Vorbim despre un spate metalic, care beneficiază de o suprafaţă din sticlă în jurul camerei şi senzorului de amprentă. Aici ar putea fi amplasat şi un modul de încărcare wireless, element care nu se regăseşte momentan decât pe foarte puţine smartphone-uri, în principal din gama high-end.

Lansarea lui Google Pixel 2 XL ar putea coincide cu cea a noului sistem de operare Android O.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult