Google Pixel 3 XL este un smartphone foarte solid, dar încă vulnerabil la zgârieturi [VIDEO]

22.10.2018
Google Pixel 3 XL este un smartphone foarte solid, dar încă vulnerabil la zgârieturi [VIDEO]

Gama de telefoane Pixel a transformat dezvoltatorul Android într-un producător de telefoane premium, concurând prin dotările oferite gama iPhone a rivalului Apple.

Din păcate, Google şi Apple nu se întrec în a crea produse smartphone indestructibile, preţul piperat oferind puţină siguranţă în ce priveşte rezistenţa la uzură şi inevitabilele accidente. De cele mai multe ori întâlnim situaţii mixte, în care un smartphone bine construit rezistă fără probleme la îndoirea în buzunar şi căderea pe podea, doar pentru a se alege cu zgârieturi adânci pe suprafeţele din metal. Pixel 3 XL este un astfel de exemplu.

 

Ultimul test de pe canalul YouTube JerryRigEverything supune noul Pixel 3 XL la verificările „standard” pentru rezistenţa la zgârieturi şi uzură. Ecranul este protejat cu sticlă Gorilla Glass, la fel şi camera foto, ambele fiind greu de zgâriat în utilizare normală. Totuşi, rezistenţa evaluată la nivelul 6 pe scara Mohs impune unele precauţii atunci când mergem la plajă, contactul cu particulele abrazive de nisip putând lăsa zgârieturi fine.

Telefonul nu se îndoaie nici atunci când este aplicată presiune foarte mare, iar ecranul său P-OLED este probabil cel mai bun de până acum, putând să îşi revină complet chiar şi după arderea sa cu flacără deschisă, ceva ce puţine modele cu panou OLED au mai reuşit până în prezent.

Spatele acoperit cu sticlă şlefuită la exterior pentru obţinerea unui finisaj mat este vulnerabil la contactul cu obiecte metalice, cum ar fi monede şi cheile din buzunar, care pot lăsa urme permanente. Ceva mai bine s-ar putea comporta rama laterală, finisajul lucios rezistând mai bine la contactul cu obiecte dure, atât timp cât acestea nu au colţuri foarte ascuţite.

La final, autorul testului recomandă posesorilor de telefoane Google Pixel 3 XL să achiziţioneze o carcasă de protecţie de calitate pentru protejarea telefonului cu preţ de aproape 1000 euro la pachet retail.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult