Google preia divizia Pixel din cadrul HTC

21.09.2017
Google preia divizia Pixel din cadrul HTC

Google şi HTC au semnat un acord prin care echipa de dezvoltare a smartphone-urilor Pixel din cadrul companiei taiwaneze va lucra acum exclusiv pentru Google. Cele două companii nu numesc această mişcare o achiziţie, Google preluând doar operaţiunile acestei divizii din cadrul HTC şi câteva brevete, în timp ce HTC îşi păstrează brand-ul şi promite că va continua lansarea de noi smartphone-uri în viitor. Suma pe care Google a plătit-o este însă infimă, având în vedere alte tranzacţii de acest gen din trecut.

Aparent, toată divizia Pixel din cadrul HTC valorează „doar” 1,1 miliarde de dolari, după ce compania a fost cotată la bursă la o valoare de 1,9 miliarde de dolari în urmă cu doar câteva luni. Google a preferat probabil să preia această divizie după lansarea de succes a modelelor Pixel de anul trecut, ambele fiind realizate de către HTC. Anul acesta, doar modelul mic se zvoneşte că va fi bazat pe hardware-ul companiei taiwaneze, Pixel 2 XL urmând a fi dezvoltat de LG.

HTC a confirmat deja că va continua dezvoltarea de dispozitive mobile sub brand propriu, având cel puţin încă un smartphone în dezvoltare care să continue pe baza tehnologiei din HTC U11, lansat în vara acestui an.

Probabil că smartphone-urile vor trece pe planul doi în cadrul HTC, dispozitivele de realitate virtuală din gama Vive fiind în continuare profitabile. Headset-ul Vive este cel mai performant sistem orientat către consumatori de pe piaţă, iar de curând acesta a primit o reducere permanentă de preţ, lucru care ar trebui să ducă la mai multe vânzări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult