HMD Global pregăteşte Nokia 7 şi Nokia 8, echipate cu Snapdragon 660

15.03.2017
HMD Global pregăteşte Nokia 7 şi Nokia 8, echipate cu Snapdragon 660

Nokia abia s-a relansat pe piaţa de smartphone-uri din vest în cadrul Mobile World Congress 2017, însă deja încep să apară zvonuri despre planurile pentru viitorul apropiat pentru acest brand ale companiei HMD Global. Se pare că următoarele două smartphone-uri Nokia cu Android vor fi numite Nokia 7 şi Nokia 8 şi se vor încadra în categoria mid-range premium, cu procesoare mai puternice şi display-uri cu rezoluţie înaltă.

Conform informaţiilor neoficiale disponibile în acest moment, noile Nokia 7 şi 8 vor fi printre primele dispozitive care vor fi bazate pe noul chipset Snapdragon 660, care încă nici nu a fost anunţat în mod oficial. Leak-urile din trecut au descris acest model de chipset de la Qualcomm ca un octa-core cu patru nuclee la 2,2 GHz şi alte patru nuclee la 1,9 GHz, cu capabilităţi de înregistrare video în rezoluţie 4K şi probabil un consum de energie îmbunătăţit faţă de modelul 650 de anul trecut.

Nokia 7 ar putea fi fi livrat cu un display cu rezoluţie Full HD, în timp ce modelul Nokia 8, care devine noul vârf de gamă al brandului, ar putea integra display QHD (2560 x 1440 pixeli) şi o cameră foto de calitate superioară, echipată cu lentile Carl Zeiss. Această caracteristică din urmă a fost multă vreme una dintre semnăturile telefoanelor Nokia din trecut, la momentul respectiv acestea oferind printre cele mai bune fotografii pe mobil de pe piaţă.

Nu putem şti dacă aceasta va fi situaţia din nou, întrucât smartphone-urile moderne au nevoie şi de un software adecvat pe lângă un senzor foto performant şi optică de calitate. Cert este că HMD Global a anunţat în urmă cu doar câteva săptămâni că pregăteşte lansarea a 6 sau 7 modele de telefoane Nokia în 2017, iar momentan a lansat doar 4 (dacă luăm în calcul şi noul 3310). În aceste condiţii, este posibil să vedem lansarea noilor modele abia în toamnă, cel mai probabil în cadrul evenimentului IFA 2017, care va avea loc în septembrie la Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult