Honor 20 Pro ar fi primit certificare Google. Posibil să fie lansat în curând

18.06.2019
Honor 20 Pro ar fi primit certificare Google. Posibil să fie lansat în curând

Honor 20 Pro s-a aflat într-o situaţie incertă până astăzi. Huawei a anunţat telefonul alături de modelul Honor 20 în cadrul unui eveniment de prezentare care a avut loc la Londra, însă acesta nu a primit o dată de lansare. În timp ce modelul Honor 20 urmează să ajungă în magazine, varianta „Pro” nu avea încă certificare Google pentru utilizarea sistemului de operare Android, iar lansarea avea loc la scurt timp după ce au fost anunţate sancţiunile SUA. Se pare însă că telefonul va putea fi totuşi lansat, în urma obţinerii certificărilor.

Ordinul integrării companiei Huawei pe Entity List a venit cu doar o zi înainte de evenimentul de prezentare al seriei Honor 20. Întrucât situaţia era foarte incertă, în special în primele zile de după această veste, Honor 20 Pro nu a mai primit o dată de lansare, întrucât era singurul model al seriei care nu avea certificare pentru sistemul de operare Android. Acum că SUA a acordat o extindere de trei luni pentru intrarea în vigoare a sancţiunilor, Huawei a putut să înregistreze telefonul pentru certificare.

Conform publicaţiei italiene HDBlog, telefonul ar fi primit în sfârşit licenţa din partea Google, urmând ca acesta să primească o dată de lansare foarte curând. Publicaţia spune că telefonul va fi disponibil în Italia în următoarele câteva săptămâni, ceea ce sugerează că vom avea parte de o lansare europeană, nu exclusivă acestei ţări.

Desigur, Huawei pare să folosească seria Honor 20 drept o mostră pentru vânzările din viitor ale smartphone-urilor sale. Bloomberg afirmă că Huawei se pregăteşte să scoată complet de pe piaţă această serie de dispozitive în cazul în care vânzările sunt dezamăgitoare în primele câteva săptămâni. Lansarea lui Honor 20 are loc pe 21 iunie în Marea Britanie şi Franţa.

Este greu de intuit însă dacă Honor 20 Pro va mai fi totuşi lansat, în ciuda obţinerii licenţei pentru utilizarea sistemului de operare Android, în cazul în care Honor 20 este retras de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult