HTC 11: primele imagini şi informaţii neoficiale despre hardware

12.12.2016
HTC 11: primele imagini şi informaţii neoficiale despre hardware

În ciuda zvonurilor despre încercarea de a vinde divizia de mobile, HTC pare să lucreze în continuare la noi modele de smartphone-uri. Deşi HTC 10 nu a reprezentat succesul mult aşteptat de compania taiwaneză, se pare că modelul HTC 11 va continua celebra serie de flagship-uri, păstrând anumite elemente de design din trecut şi adaptându-le la noile tendinţe de pe piaţă. Momentan avem o singură fotografie neoficială cu noul dispozitiv, cât şi o listă cu specificaţiile hardware propuse.

HTC 11 pare să păstreze designul de pe spatele modelului din 2016, cu o construcţie unibody şlefuită pe margini pentru a fi mai uşor de ţinut în mână. Camera foto principală pare acum să includă doi senzori, asemeni modelelor de top de la LG, Apple şi Huawei, în timp ce pe partea din faţă, display-ul renunţă la marginile din laterale. Nu în ultimul rând, zvonurile scurse pe calea Weibo din China sugerează că telefonul va adopta un display mai mare, cu diagonala de 5,5”.

La capitolul hardware intern, se pare că HTC nu doreşte să facă sacrificii, adoptând cel mai nou şi mai puternic chipset Qualcomm, modelul Snapdragon 835, alături de 8 GB memorie RAM şi camere foto de 12 megapixeli pe spate şi 8 megapixeli pe faţă. Spaţiul de stocare de 256 GB ar trebui să aducă acest model la nivelul concurenţei, în timp ce acumulatorul de 3.700 mAh ar trebui să asigure autonomie de lungă durată.

Momentan informaţiile nu pot fi confirmate de către HTC, însă de obicei prin luna decembrie încep să apară zvonuri destul de bine documentate despre noile smartphone-uri care urmează să fie lansate în primăvara anului viitor. Cel mai probabil, HTC 11 va fi dezvăluit în cadrul târgului Mobile World Congress 2017, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult