HTC J Butterfly – primul smartphone cu ecran full HD, doar în Japonia

17.10.2012
HTC J Butterfly - primul smartphone cu ecran full HD, doar în Japonia

Dacă nu ştiaţi deja, piaţa telefoanelor mobile din Japonia este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic. Acolo, utilizatorii îşi schimbă terminalul la câteva luni şi se aşteaptă la cele mai avansate tehnologii în domeniu. Nu este de mirare că HTC a lansat acolo primul terminal cu ecran de 5” full HD. Ştiam de ceva timp că Sharp lucrează la un astfel de ecran şi primele implementări erau aşteptate foarte curând. Acestea fiind spuse, HTC J Butterfly este un telefon cu un aspect obişnuit pentru gama producătorului. Capacul de pe spate ar putea să fie metalic, iar camera foto din partea superioară a lui are un senzor de 8 MP.

HTC J Butterfly - ecran de 5" cu rezoluţie de 1080x1920 pixeli

Telefonul este motorizat de un chipset Qualcomm Snapdragon S4 cu procesor quad core la 1,5 GHz. Pe lista de specificaţii mai găsim 2 GB RAM, 16 GB de memorie internă şi un slot microSD. Pentru ca telefonul să fie foarte subţire, bateria are o capacitate destul de redusă, de doar 2.020 mAh. Aşa cum le place japonezilor, carcasa telefonului este rezistentă la apă. Ecranul de tip Super LCD 3 are o densitate excepţională de 440 ppi. Sistemul de operare rulat este Android 4.1 Jelly Bean.

Utilitatea unui ecran de 5” cu rezoluţie full HD este discutabilă. Poţi să rulezi un film full HD la rezoluţie nativă, dar chiar vrei să-l vizionezi pe un ecran de 5”? Pe un laptop te-ai putea bucura de suprafaţa de afişare în plus, dar pe ecranul unui telefon iconiţele şi elementele de interfaţă vor fi scalate. În browser, n-o să poţi afişa pagina la rezoluţie nativă pentru că fontul va fi prea mic pentru ochiul uman. Pe de altă parte un ecran cu rezoluţie mai mare va consuma mai mult decât unul cu rezoluţie mai mică şi va necesita o putere de procesare grafică mai mare. Ţinând cont de specificaţiile de mai sus, ce autonomie credeţi că va avea acest telefon. HTC J Butterfly este aşteptat şi în Statele Unite, într-o versiune personalizată pentru oparatorul Verizon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News