HTC One M9 review

HTC One M9 review
Prezentare, construcţie, design, ergonomie

HTC şi-a creat o identitate aparte cu smartphone-urile high-end din seria One. Acestea sunt produse cu specificaţii de top, realizate din materiale de calitate, cu un design excelent, dar care niciodată nu ating perfecţiunea. Noul HTC One M9 nu se abate de la formulă, oferind toate avantajele predecesorilor săi, cu riscul de a repeta o parte dintre greşeli. Acesta este cu siguranţă cel mai bun HTC One de până acum, însă este pus într-o situaţie dificilă de către smartphone-urile rivale ale altor companii.

Prezentare, construcţie, design, ergonomie

La prima vedere, HTC One M9 nu este foarte diferit faţă de predecesorul său. Acesta a păstrat cam toate elementele de design ale lui M8, singura diferenţă vizibilă fiind culoarea carcasei. Smartphone-ul testat a fost de culoare gri închis, o nuanţă mai intensă decât cea disponibilă pe One M8. În rest, avem o formă aproape identică, cu mici diferenţe în câteva puncte cheie.

Partea frontaţă arată în mare parte la fel. Deasupra display-ului sunt poziţionate deja clasicele difuzoare stereo Boom Sound. Grilele care acoperă boxele nu s-au schimbat, iar senzorul de proximitate şi lumină ambientală se găseşte în acelaşi loc, între camera frontală şi difuzor. Camera frontală este însă mai mare, întrucât aceasta a primit un upgdare semnificativ pe M9. Este vorba despre integrarea deja celebrului senzor UltraPixel, care se găsea până în prezent pe partea din spate a telefoanelor HTC din seria One.

HTC One M9 - Cameră frontală UltraPixel

Cele mai mari diferenţe pot fi găsite însă pe margini. Partea din dreapta a dispozitivului găzduieşte tava pentru carduri microSD, cele două butoane de volum care au fost de data aceasta separate, cât şi butonul de power. HTC One M9 este primul din serie care renunţă la poziţionarea butonului din partea de sus, cei de la HTC optând pentru standardul din industrie.

Butonul se regăseşte la mijlocul ecranului şi este foarte uşor de accesat cu degetul mare de la mâna dreaptă, sau cu indexul mâinii stângi. Având în vedere că vorbim despre un smartphone cu display de 5”, mutarea acestui buton este probabil unul dintre cele mai importante îmbunătăţiri de pe M9. Partea de sus este acoperită tot cu plastic de culoare închisă şi ascunde senzorul infraroşu, iar laterala din stânga găzduieşte lăcaşul pentru nano-SIM. În partea de jos se găseşte mufa jack, alături de un port micro-USB, ambele poziţionate în partea dreaptă a dispozitivului.

Spatele a fost uşor schimbat, însă diferenţele neglijabile. Cea mai mare diferenţă este forma camerei foto, care este acum încadrată într-un pătrat rotunjit la colţuri. Blitz-ul two-tone a rămas neschimbat, însă camera secundară a sistemului Duo Camera a dispărut complet. Aparent experimentul de pe One M8 nu a oferit rezultatele aşteptate. Camera este însă puţin ieşită în relief, însă mărimea este justificată, întrucât senzorul captează acum imagini la 20 de megapixeli, o diferenţă mare de rezoluţie faţă de camera de 4 megapixeli a generaţiilor precedente.

HTC a mers pe ideea „dacă nu este stricat, nu-l repara”, iar rezultatul este excelent. Avem acelaşi design de top cu mici îmbunătăţiri care duc la o experienţă de utilizare mai plăcută. 

HTC One M9 - Camera este acum încadrată într-un pătrat rotunjit

Părţi pozitive

Design excelent realizat din materiale de calitate
Sense rămâne unul dintre cele mai bune skin-uri de Android
Difuzoarele BoomSound produc sunet puternic şi clar
Integrează unul dintre cele mai bune panouri Full HD

Părţi negative

Supraîncălzirea procesorului Snapdragon 810 trage în jos performanţa
Cameră foto principală dezamăgitoare
Puţine diferenţe faţă de generaţia precedentă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult