Noi imagini şi detalii despre HTC One M9, confirmând o parte din zvonurile circulate până acum

23.01.2015
Noi imagini şi detalii despre HTC One M9, confirmând o parte din zvonurile circulate până acum

HTC One M9, cunoscut şi după numele de cod Hima, se numără printre cele mai aşteptate apariţii la expoziţia Mobile World Congress de anul acesta, noi detalii şi poze neoficiale cu acesta ieşind la iveală aproape zilnic chiar dacă anunţul oficial din partea HTC nu este aşteptat mai devreme de începutul lunii martie.

HTC One M9

Surprins în două noi poze detaliate, succesorul modelului One M8 se prezintă cu butonul Power mutat în lateral, sub cele două butoane pentru Volum. Dacă imaginile furnizate sunt autentice, atunci One M9 va fi primul top de gamă HTC fără buton Power în partea de sus a carcasei. Având în vedere mărimea ecranului cu diagonală 5˝, butonul Power mutat în lateral va fi mai uşor de acţionat folosind degetul opozant, permiţând deblocarea ecranului cu o singură mână.

HTC One M9 - butonul Power poziţionat în lateral

Potrivit sursei citate, HTC One M9 este motorizat de o configuraţie cu procesor octa-core, ajutat cu 3GB memorie RAM. Chiar dacă sursa nu a oferit mai multe detalii, informaţia este în acord cu zvonuri mai vechi care precizau implementarea Qualcomm Snapdragon 810, un chipset cu CPU octa-core. Din păcate ecranul de 5˝ar urma să folosească doar rezoluţie Full HD, plasând modelul One M8 în uşor dezavantaj.
Într-o decizie probabil înţeleaptă, HTC a renunţat la camera foto cu tehnologie UltraPixel şi rezoluţie 4MP în favoarea uneia de 20.7MP cu un singur senzor optic capabil să ofere poze mai bine detaliate.

HTC One M9 - fără camera foto UltraPixel

Momentan nu poate fi spus cu certitudine dacă HTC va lansa noul smartphone sub numele One M9, sau va încerca o altă formulă. Cât despre lansare, data probabilă este 1 martie, la conferinţa HTC ţinută în cadrul expoziţiei MWC 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult