Ştie tot: HTC Touch Pro

04.06.2008
Ştie tot: HTC Touch Pro

Compania taiwaneză HTC îşi etalează cu ocazia Computex (doar este la ea acasă) ultimele realizări cu adevărat High Tech. Nu a trecut nici măcar o lună de la apariţia elegantului smartphone HTC Touch Diamond, iar astăzi asistăm la dezvăluirea unui nou dispozitiv business ce va pune pe jar oamenii la patru ace, dar şi pasionaţii de tehnologie. Vorbim despre HTC Touch Pro, un telefon inteligent ce tinde către perfecţiune.

Tastatura QWERTY, la cererea publicului

Cei mai mulţi utilizatori de smartphone nu concep ca respectivul instrument de comunicare să vină fără tastatură QWERTY. Cine s-a “jucat” cu un telefon inteligent, ştie foarte bine cât de incomod şi greoi este să scrii texte (Word, e-mail etc.) folosind tastatura virtuală “on-screen”.

Touch Diamond este remarcabil prin multitudinea de facilităţi înglobate într-un corp suplu şi frumos finisat, dar are acest dezavantaj: lipsa unei tastaturi QWERTY. Taiwanezii însă nu au trecut cu vederea cerinţele potenţialilor clienţi şi au scos acum pe piaţă modelul HTC Touch Pro ce rezolvă acest inconvenient. Totul fără să deformeze în vreun fel imaginea de smartphone aspectuos a predecesorului său – prin introducerea unui mecanism de culisare (slide).

HTC Touch Pro

HTC Touch Pro, echipat “full-option”

Smartphone-ul HTC Touch Pro vine cu sistemul de operare Microsoft Windows Mobile 6.1, alături de spectaculoasa interfaţă grafică “Touch FLO 3D”. Ca specificaţii hardware, noul smartphone HTC este chiar un pic mai bun decât Diamond. Touch Pro, deşi dispune de doar 512 MB memorie internă, îţi dă libertatea de a alege capcitatea necesară prin introducerea unui card microSD, în timp ce fratele mai mare oferă 4 GB stocare, dar nu şi slot pentru card.

Am luat deja contact cu HTC Diamond, cu ocazia lansării în România, pe data de 15 mai 2008. Singura noastră dezamăgire s-a datorat vitezei relativ lente de navigare prin meniu şi de executare a aplicaţiilor, în ciuda procesorului Qualcomm tactat la 528 MHz şi a celor 192 MB RAM. Credem că în cazul lui HTC Touch Pro lucrurile vor sta cu totul altfel – acesta vine cu şi mai multă memorie RAM: 288 MB.

În ceea ce priveşte facilităţile, Touch Pro nu duce lipsă de nimic: are o conectivitate completă (Bluetooth, HSDPA, Wi-Fi), receptor GPS integrat, cameră foto de 3.2 MP cu autofocus, cameră secundară VGA pentru apeluri video şi nelipsita suită Office, plus aplicaţiile pentru Internet (You Tube, Google Maps, Opera), divertisment (Windows Media Player) şi organizare task-uri. Fie că îl vei folosi la muncă sau la distracţie, smartphone-ul HTC te va încânta cu un touchscreen ce măsoară 2.8 inch şi afişează 640 x 480 pixeli (rezoluţie VGA).

HTC Touch Pro

Autonomie serioasă

HTC Touch Pro vine cu o baterie de Li-Ion de 1340 mAh ce oferă următorii timpi de funcţionare:

  • Timp de convorbire: 397 minute pentru reţele WCDMA şi 485 minute pentru reţele GSM;
  • Stand-by: 503 ore pentru WCDMA şi 406 ore pentru GSM;
  • Apeluri video: până la 201 minute.

Preţ şi disponibilitate

Smartphone-ul HTC Touch Pro va deveni disponibil în Europa cel mai probabil în toamna acestui an. Preţul nu a fost comunicat deocamdată, dar ne aşteptăm să se situeze undeva la 600 de Euro, fără taxe.

HTC Touch Pro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News