HTC a încheiat un trimestru dificil, iar următorul va fi şi mai greu

03.08.2012
HTC a încheiat un trimestru dificil, iar următorul va fi şi mai greu

Producătorul taiwanez de terminale mobile HTC a avut parte de o ascensiune rapidă în 2010 şi prima parte a lui 2011, când valoarea acţiunilor firmei s-a triplat iar vânzările au crescut de patru ori. Concurenţa puternică a rivalilor Apple şi Samsung a dus însă la prăbuşirea cotaţiei companiei şi la o serie de rezultate financiare dezamăgitoare.

Compania a anunţat rezultatele financiare obţinute în trimestrul doi şi, chiar dacă acestea marchează o uşoară revenire faţă de dezastruosul trimestru întâi, acestea sunt slabe şi se vor deprecia în următoarele trei luni, după cum au declarat chiar oficialii companiei.

Astfel, în cursul ultimelor trei luni compania a obţinut venituri de 3 miliarde de dolari, în scădere cu 27 de procente faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul brut a ajuns la 819 milioane de dolari, o scădere de 30 de procente, iar profitul net a scăzut cu 57 de procente la 273 milioane. Se pare că noile terminale One X, One S şi One V au ajutat prea puţin evoluţia companiei, redresarea aşteptată de industrie întârziind să se facă remarcată în afara Chinei, singura zonă unde compania a văzut o creştere a cotei de piaţă şi a vânzărilor graţie acestor modele.

Compania este rezervată în privinţa evoluţiei viitoare, prognozând pentru următoarele trei luni o scădere a vânzărilor la 2,3 – 2,7 miliarde de dolari şi o evoluţie negativă a profiturilor.

Lansarea gamei One s-a reflectat în evoluţia bursieră, dar nu a durat prea mult

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News