HTC anunţă smartphone-urile U11+ şi U11 life. Modelul mai puternic are un spate transparent, prin care se văd componentele interne

02.11.2017

HTC a anunţat două noi smartphone-uri, HTC U11 life şi HTC U11+. Primul este un model mid-range premium, iar al doilea noul vârf de gamă al companiei. Ambele telefoane sunt variaţiuni pe marginea designului HTC U11. 

HTC U11+ vine cu un artificiu de design interesant. Sticla de pe spatele telefonului este transparentă în proporţie de 50%, iar prin aceasta se pot vedea componentele interne ale telefonului. Cercul care atrage imediat atenţia este antena NFC. Noul model rulează Android Oreo, dispune de ecran cu diagonala de 6 inci şi aspect 16:8 (cu suport pentru HDR10), chipset Snapdragon 835, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 128 GB şi baterie de 3.930 mAh.

Pe acest model, funcţia Edge Sense a fost îmbogăţită. Cu o strângere poţi lansa camera foto şi face poze, poţi activa un asistent vocal sau deschide orice aplicaţie. Funcţia poate fi folosită şi pentru a activa serviciile Google Assistant sau Amazon Alexa. Nu este nevoie să rosteşti „OK Google” sau „Alexa”; doar strângi şi pui întrebarea pentru a primi rezultate. Noile funcţii vor fi disponibile, printr-o actualizare software, şi pe HTC U11. 

Acest model beneficiază de certificare pentru rezistenţă la praf şi apă IP68. Compania susţine că U11+ dispune de o cameră mai bună decât cea de pe U11. Aceasta are un senzor de 12 MP, dispune de stabilizare optică a imaginii şi oferă suport pentru formatul RAW. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP.

Noul smartphone va fi disponibil la precomandă în versiunea Ceramic Black în luna decembrie a acestui an.

HTC U11 life se remarcă prin faptul că rulează Android One, versiunea Oreo, şi prin design-ul premium, similar cu cel al U11. Terminalul include şi el funcţia Edge Sense. U11 life dispune de două camere – principală şi frontală – cu senzori de 16 MP. 

Pe scurt, HTC U11 life mai include chipset Snapdragon 630, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB (plus slot pentru card micro-SD) şi baterie de 2.600 mAh. Noul smartphone beneficiază de certificare IP67 pentru rezistenţă la praf şi apă.

Ambele modele dispun de tehnologie de încărcare rapidă a bateriei Quick Charge 3.0, dar nu şi de funcţie de încărcare wireless. 

Potrivit HTC, preţurile recomandat pentru cele două modele sunt de aproximativ 3.600 de lei pentru U11+, respectiv 1.600 de lei pentru U11 life. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult