HTC confirmă Android Pie pentru seriile U11 şi U12. Anunţă un nou smartphone

13.05.2019
HTC confirmă Android Pie pentru seriile U11 şi U12. Anunţă un nou smartphone

HTC nu pare să facă mişcări prea mari pe piaţa de smartphone-uri în ultimele câteva luni, însă nici nu pare să renunţe complet la această divizie. Compania a dezvăluit prin intermediul contului de Twitter oficial că dispozitivele sale recente vor primi în continuare actualizări software, oferind un program de lansare pentru acestea. Nu în ultimul rând, HTC a anunţat primul său dispozitiv mobil pentru 2019.

Producătorul taiwanez HTC nu a fost niciodată recunoscut pentru actualizări tocmai rapide sau dese pentru smartphone-urile sale cu Android. Astfel, vestea că HTC U11, U11+ şi U12+ vor primi actualizări la Android 9.0 Pie abia în lunile următoare nu este tocmai neaşteptată. În timp ce Google se pregăteşte de debutul versiunii Android 10.0 Q, HTC abia apucă să actualizeze trei dintre dispozitivele sale la varianta de anul trecut.

Update-ul pentru HTC U11 va începe la sfârşitul lunii mai, cel pentru U11+  la sfârşitul lunii iunie, în timp ce update-ul pentru HTC U12+ va fi lansat la mijlocul lunii iunie, între lansările pentru seria U11. Având în vedere că variantele recente ale software-ului HTC au renunţat la multe dintre elementele de design ale interfeţei Sense UI, este foarte posibil ca şi varianta software bazată pe Pie să fie livrată fără personalizări prea agresive.

Totuşi, compania nu pare să fie pregătită să vorbească despre un eventual HTC U13, sau U13+. În schimb, reprezentanţii săi au anunţat că în curând va fi prezentat şi lansat un nou dispozitiv din gama „EXODUS”. Telefonul original EXODUS 1, a fost lansat la sfârşitul anului trecut şi a ajuns pe piaţă şi în Europa la începutul anului curent. Acesta este construit pe platforma U12+ şi beneficiază de hardware şi software compatibil cu tehnologia blockchain, acesta fiind unul dintre puţinele modele cu portofel electronic pentru criptomonede integrat.

Următorul smartphone din această serie va purta numele EXODUS 1s şi va fi o variantă mai accesibilă, spune HTC. Compania nu a oferit alte detalii despre acesta, sau o gamă de preţ în care să fie integrat. Este posibil să vedem astfel un smartphone de medie bazat pe platforma U12 Life, însă echipat cu acelaşi software orientat către fanii criptomonedelor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult