HTC dezvoltă un nou smartphone mid-range. Ar putea fi următorul model „life”

12.04.2019
HTC dezvoltă un nou smartphone mid-range. Ar putea fi următorul model „life”

Continua dezvoltare a diviziei Vice de realitate virtuală din cadrul HTC pare să fie benefică pentru afacerile companiei, însă cel puţin pentru moment, divizia de smartphone-uri încă lucrează la noi produse. Având în vedere că ultimele dispozitive mobile HTC au fost HTC U12+, U12 Life şi Exodus 1, putem presupune că şi anul acesta, vom avea parte de noi smartphone-uri similare, însă cu hardware actualizat, iar unul dintre acestea a fost deja depistat pe Geekbench.

HTC spunea anul trecut că se va concentra pe dezvoltarea de smartphone-uri high-end şi mid-range, iar noul dispozitiv care a apărut în baza de date a popularului test de performanţă pare să fie din cea de-a doua categorie. Este probabil prea devreme pentru a specula dacă este sau nu vorba despre modelul HTC U13 Life sau dacă vorbim despre un produs dintr-o nouă serie, însă hardware-ul său sugerează că ar putea fi un dispozitiv mai performant şi în consecinţă mai scump decât variantele „life” din ultima perioadă.

Geekbench listează modelul HTC 2A7A100 echipat cu chipset-ul Snapdragon 710 de la Qualcomm, un model poziţionat pe o treaptă superioară procesoarelor din gama Snapdragon 600 care se regăseau în variantele U11 şi U12 Life din anii trecuţi. Acesta este de asemenea echipat cu o cantitate mai mare de memorie RAM decât modelele anterioare, oferind 6 GB, la fel ca modelul U12+ de anul trecut, încadrat în gama high-end.

Având în vedere însă că acest dispozitiv nu a fost nici măcar sugerat de către leak-uri din ultima perioadă, este foarte posibil ca ceea ce vedem listat pe Geekbench să fie un simplu prototip, nu un produs pregătit pentru lansare în următoarele săptămâni sau luni. Astfel, acesta ar putea primi o configuraţie diferită înainte de apariţia în magazine, mai ales când luăm în considerare faptul că cei de la Qualcomm tocmai au prezentat chipset-urile Snapdragon 730 şi 730G, mai puternice şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie decât varianta 710.

Este posibil ca modelul high-end, care să înlocuiască U12+ în oferta HTC, să apară mai târziu decât cel mid-range, întrucât până acum nu au apărut deloc online informaţii despre acesta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult