HTC Exodus, smartphone-ul cu portofel electronic încorporat, soseşte la toamnă

Venit cam târziu la „petrecerea” entuziaştilor de cripto-monede, HTC va lansa un smartphone care integrează un „portofel” pentru monede virtuale, bazat pe tehnologia blockchain.

Descris drept primul smartphone echipat cu un „portofel la rece” pentru păstrarea de monede virtuale şi cheie electronică de recuperare, HTC Exodus ar putea fi un accesoriu extrem de „preţios” în buzunarul celora care fac tranzacţii cu bitcoin, ethereum, sau alte monende vitruale.

În afara unor descrieri vagi, lăsate în pagina de produs creată pe site-ul HTC, nu există prea multe informaţii despre noul gadget. Însă fiind vorba de un produs care integrează tehnologia blockchain, putem fi siguri că acesta va avea câteva funcţii exclusive, facilitând păstrarea în formă criptată a portofelelor electronice de monede virtuale.

Trebuie spus că prin modul de funcţionare al tehnologiei, un portofel pentru monede virtuale nu poate fi pierdut sau furat în sensul tradiţional. Protejat cu parolă şi cheie de criptare, acesta este inutil în mâinile unui hoţ de telefoane mobile, dacă parola de acces nu este dezvăluită separat. În plus, atât timp cât există o copie de siguranţă, sau este folosită una dintre modalităţile alternative de recuperare, „banii” virtuali nu sunt cu adevărat pierduţi. Cel mai adesea, furturile de cripto-monede să produc online, atunci când participanţii validează tranzacţia furnizând simultan parola şi cheia criptografică a portofelului electronic, sau, dacă fondurile sunt sustrase din portofelul exchange-urilor de monede virtuale.

Uşor de intuit, hard disk-ul unui PC nu este cea mai sigură locaţie pentru păstrarea unui portofel de monede virtuale, un hacker sau malware special conceput putând sustrage rapid fişierul extrem de valoros. Tot cu o aplicaţie malware, sau atac de tip phishing, poate fi obţinută şi parola de acces, chiar în timp ce este tastată de utilizator. Funcţionând ca şi portofel „offline”,  HTC Exodus se comportă asemenea unui card bancar, păstrând în siguranţă fondurile deţinute, măcar până la momentul validării următoarei tranzacţii.

 

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat