HTC favorizează HTC 10 în faţa One A9, în ciuda promisiunilor anterioare

26.08.2016
HTC favorizează HTC 10 în faţa One A9, în ciuda promisiunilor anterioare

HTC a promis anul trecut odată cu lansarea HTC One A9 că va lansa update-uri pentru acest terminal în termen de 15 zile după ce noi versiuni software ajung pe terminalele Nexus. Întrucât noul Android 7.0 Nougat a ajuns deja pe Nexus încă de luni, iar ieri compania taiwaneză anunţa pe Twitter că a primit în sfârşit imaginile finale pentru acest nou sistem de operare, ne-am fi aşteptat ca One A9 să fie primul HTC care va primi acest update. Se pare însă că între timp priorităţile companiei s-au schimbat, HTC 10 urmând a fi primul terminal al său care va primi Nougat.

Postarea de pe Twitter a fost însoţită de imaginea de mai sus, care descrie planul de upgrade al dispozitivelor din oferta HTC la Android 7.0. Se pare că update-ul pentru HTC 10, care este prioritar acum, va veni în cel de-al patrulea trimestru al anului 2016 (care începe în octombrie), fiind abia apoi urmat de HTC One M9 şi în sfârşit de HTC One A9. Primele variante de HTC 10, One M9 şi One A9 care vor primi update-ul vor fi cele cumpărate libere de reţea şi abia apoi vor fi luate în consideare şi modelele de la operatorii telecom.

În acelaşi timp, este curios cum LG va fi primul producător care va aduce pe piaţă un smartphone cu Android 7.0 Nougat, în condiţiile în care este aproape confirmat faptul că HTC lucrează la două modele de smartphone-uri din gama Nexus, care ar putea ajunge pe piaţă la sfârşitul lunii noiembrie. Având în vedere că parteneriatul îngre Google şi HTC ar trebui să fie astfel mai apropiat decât cel dintre Google şi LG, livrarea pachetului final al sistemului de operare pare să fi ajuns puţin cam târziu.

Oricare ar fi situaţia, cei care au cumpărat HTC One A9 în speranţa că vor avea un smartphone cu update-urile la zi într-un timp cât mai scurt, probabil că se simt trădaţi de compania taiwaneză. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult