HTC HD2: un extraterestru printre telefoane

Lansat astăzi în România, HTC HD2 este undispozitiv care cu greu poate fi numit smartphone, darmite telefonmobil. Are o putere de procesare apropiată de cea a unuinetbook şi ştie să facă de toate (mai puţin să gătească).Noroc cu tehnologia avansată de care dispun taiwanezii ce a permisminiaturizarea componentelor pentru a le include într-o carcasă dedimensiuni relativ mici. Să le luăm pe rând.

Specificaţii hardware

  • CPU: Qualcomm Snapdragon, 1GHz
  • RAM: 448 MB
  • Stocare: 512 MB memorie internă, slot microSD
  • Display: Touchscreen capacitiv de 4.3 inch,800 x 480 pixeli
  • Cameră foto: 5 MP, autofocus,LED Flash
  • Conectivitate: Wi-Fi (inclusiv funcţionalitatede router wireless), HSDPA, Bluetooth
  • Navigaţie: GPS, A-GPS
  • Alte facilităţi: Accelerometru, jack de 3,5 mm, radio FM,senzor de proximitate.

HTC HD2

Software

OS: Windows Mobile 6.5 Professional

Aplicaţii: YouTube, FaceBook, Twitter (HTCPeep), Pocket Office (Word, Excel, PowerPoint, PDF Viewer,OneNote), Busolă digitală, HTC Footprints

Dimensiuni: 120,5 x 67 x 11 mm

Greutate: 157 g

Baterie: Li-Ion 1230 mAh

Autonomie: 20 de zile (stand-by), 6 ore şi 20de minute (convorbire), 12 ore de redare audio.

HTC HD2

După această impresionantă listă de specificaţii, ce lemai putem reproşa celor de la HTC? Autonomia, în primulrând. Bateria de 1230 mAh e cam slabă pentru aurni din loc un asemenea titan. HTC HD2 avea nevoie de unacumulator mai puternic. Să ne aducem aminte că NokiaE52 şi E55sunt două smartphone-uri compacte, cu un ecran destul de mic, şibeneficiază de o super-baterie de 1500 mAh. Iarrezultatele se văd: o săptămână dacă nu stai pe ele toată ziua şitrei zile dacă le forjezi. Probabil HTC HD2 va trebui încărcat ladouă zile cel mult, şi asta fără să îl utilizăm intens.

În al doilea rând, sistemul de operare Windows Mobile6.5. Nu am avut ocazia să-l testăm, dar vocea generală apublicaţiilor de IT care au luat contact cu noul OS Microsoft esteuna mai degrabă critică. Alternativa ar fifost Android-ul, încă imatur dar cu un potenţialuriaş.

HTC HD2HTC HD2

Pentru că Windows Mobile nu a fost niciodată spectaculos,producătorii au dezvoltat interfeţe grafice mai atrăgătoare şi maiutile, pe care le-au implementat peste GUI-ul plictisitor alMicrosoft. În cazul de faţă, HTC a introdus în premieră pe HD2interfaţa HTC Sense, optimizată pentru ecranulcapacitiv. Apropo, HTC HD2 este primul smartphone cutouchscreen capacitiv şi OS Windows Mobile.

Soft-urile ce se regăsesc pe noul smartphone taiwanez suntnumeroase şi te scutesc de timpul pe care l-ai pierde în căutareaunor programe similare pe Internet. Toate filmele, muzica şi pozeledin telefon pot fi urcate pe site-uri precumYouTube sau FaceBook. Deasemenea, păstrezi contactul cu twitter-iştii în permanenţă, prinintermediul aplicaţiei Twitter. Iar dacă îţiplanifici o călătorie spontană şi nu ştii cum va fi vremea, ai ladispoziţie informaţii meteo, chiar pe ecranulprincipal al telefonului.

HTC HD2

În fine, HTC HD2 este şi un navigator GPSredutabil. Ecranul generos de 4.3 inch şi posibilitatea dea instala hărţi iGo (cele mai bune pentru România şi Europa) suntdouă argumente solide în acest sens. Mai mult, HTC pune ladispoziţia utilizatorilor şi un kit de maşinăopţional, care transformă interfaţa HD2 într-un sistemcomplet de navigaţie.

HTC HD2 se va comercializa în România dinnoiembrie, la preţul de 450 de Euro fărăTVA. Un preţ greu, dar corect.

HTC HD2

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat