HTC U11 este cea mai nouă „victimă” a testelor anduranţă. Nu rezistă la îndoire

14.06.2017
HTC U11 este cea mai nouă „victimă” a testelor anduranţă. Nu rezistă la îndoire

Smartphone-urile de top au început să atingă preţuri foarte mari, apropiindu-se uşor-uşor de suma de 1.000 de euro, deci clienţii încep să fie din ce în ce mai preocupaţi despre durabilitatea acestora. Se pare însă că producătorii nu au schimbat foarte multe în procesul de asamblare şi design, multe dintre acestea putând fi cu uşurinţă stricate atunci când sunt scăpate pe jos au îndoite în utilizare normală. Cea mai nouă victimă a durabilităţii scăzute în testele de anduranţă este HTC U11, noul flagship al companiei taiwaneze, care reuşeşte să fie chiar mai slab decât predecesorul său.

HTC U11 este un smartphone construit din cele mai atrăgătoare materiale din acest moment. Acesta beneficiază de sticlă curbată (2.5D) pe ambele părţi şi de o ramă metalică sensibilă la atingere. Se pare că rama metalică este marea problemă a lui HTC U11, întrucât telefonul nu a supravieţuit testului de îndoire realizat pe canalul de YouTube Jerry Rig Everything. În timp ce telefonul a rezistat în mare parte la fel de bine precum alte modele de pe piaţă la zgârieturi, ardere cu bricheta şi alte forme mai simple de testare a rezistenţei, la îndoire, dispozitivul râmâne curbat atunci când este îndoit din spate, în timp ce ecranul cedează complet, alături de protecţia din sticlă Gorilla Glass 5.

Din păcate, HTC U11 nu este singurul telefon high-end care nu a supravieţuit testelor de anduranţă. BlackBerry KEYone a fost săptămâna trecută o altă victimă a testului de îndoire, display-ul acestuia separându-se complet de corpul telefonului atunci când a fost adăugată presiune din spate. Xiaomi Mi5, Nexus 6P, Honor 6X şi alte câteva modele de dispozitive de la producători proeminenţi de pe piaţă au fost de asemenea victimele testului de îndoire.

Recomandarea pentru utilizatorii de HTC U11 este să folosească o carcasă de protecţie şi să încerce să nu se aşeze pe telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult